Spółka LTD. atak oszusta

• Autor wątku Autor wątku Aqua1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aqua1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry! jakiś czas temu podjęłam współpracę z marketingowcem, który miał postawić kampanię reklamową mojej firmy. Nie mieliśmy umowy pisemnej, wszystko "na gębę" na skype. Niestety marketingowiec nie skończył kampanii, jedna prezentacja jest zrobiona niedbale natomiast wystawił mi fakturę ze spółki ltd. na chorą kwotę 10 tys wraz z obsługą kampanii, która nigdy nie powstała. Chce mnie pozwać do sądu za niezapłacenie owej faktury i straszy, że będę musiała jechać na sprawę do londynu. Jak się mogę bronić przed takim oszustem? Nie znam się na prawie spółek ltd, czy może ktoś cokolwiek mi doradzić? Będę bardzo wdzięczna! Pozdrawiam!

A jak ten marketingowiec udowodni że zawarł umowę
Jest nauczka na przyszłość że należy być ostrożnym

Ostatnia edycja:
właśnie nie wiem, on uważa że skype udostępni nasze rozmowy i to posłuży za umowę słowną, która i tak nie była dopracowana

Wątpliwe by dowiódł z kim rozmawiał. Nawet jeżeli ustali z jakiego IP przyszła rozmowa, to powiązanie tego z konkretną osobą będzie trudne.
Kolejna rzecz, na powodzie ciąży dowód wykazania, że z umowy się wywiązał co w świetle Twojej wersji zdarzeń może stanowić kolejną trudność.

on uważa że się wywiązał bo puścił mi dwie słabe reklamy na fb i zrobił prezentację (kopiuj/wklej mojej prezentacji, którą kiedyś mu wysłałam). Tak czy siak kampanii nie ma w sieci. Wydaje mi się, że po prostu próbuje mnie zastarszyć i grał na czas, a szkoda bo bardzo liczyłam na tą reklamę:/

Powrót