Spółka LTD - rozwiązanie spółki bez dochodu/strat

• Autor wątku Autor wątku Pawelj211
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawelj211

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Miesiąc temu, za pośrednictwem AdmiralTax założyłem spółkę LTD w Anglii, jednak firma pośrednicząca nie wywiązała się do końca z umowy i oszukała mnie w sprawie NIN - otóż nie można już mieć tymczasowego, a oni nie są w stanie tego zrobić bez zameldowania w Anglii. W związku z tym musiałem rozwiązać z nimi umowę i zostałem ze spółką bez dochodu i strat, którą chciałbym jak najszybciej rozwiązać. Zdaję sobie sprawę z kosztów jakie będę musiał ponieść, aczkolwiek nie wszystko jest dla mnie jasne w procesie rozwiązywania spółki. Jestem jedynym członkiem spółki, bez pracowników. Schody zaczynają się już przy systemie PAYE oraz HMRC. Myślę, że mimo moich najszczerszych chęci nie uda mi się samodzielnie tego załatwić, dlatego szukam organów, które pomogłyby mi w mojej sytuacji. Dotychczas jedna firma odpisała mi, że zrobią to za mnie za ~2.5 tys. zł. lub druga opcja, że przejmą ode mnie tą spółkę i "ja nie będę się niczym musiał przejmować". Obydwie opcje wydają mi się podejrzane, tym bardziej po mich doświadczeniach z rzeczoną firmą doradczą. Co mogę na ten temat sądzić? Z jakimi problemami mogę sie jeszcze borykać? Gdzie mogłaby mi jeszcze zostać udzielona szczera pomoc?

Powrót