Społka z GPW ogłosiła upadłość, czy mogę zostać wierzycielem?

• Autor wątku Autor wątku wiemzenicniewiem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiemzenicniewiem

Użytkownik
Odpowiedzi
118
Witam,
mam pytanie czy posiadając akcje danej spółki w upadłości mogę zostać wierzycielem? przesyłając odpowiedni wniosek? Z góry dziękuję za informacje

Temat
Otrzymanie postanowienia o ogłoszeniu upadłości Emitenta
Podstawa prawna
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Treść raportu:
CHEMOSERVIS-DWORY S.A. („Emitent”, „Spółka”), podaje do publicznej wiadomości informację, iż w dniu 11.07.2019 r. doręczone zostało postanowienie Sądu Rejonowego dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie („Sąd”), VIII Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych, nr sygn. akt VIII GU 372/18, w sprawie ogłoszenia upadłości Emitenta.

Sąd postanowił m.in.:

1. Ogłosić upadłość CHEMOSERVIS-DWORY Spółka Akcyjna z siedzibą w Oświęcimiu,
2. Wezwać wierzycieli upadłego do zgłoszenia swych wierzytelności w terminie trzydziestu dni od ukazania się ogłoszenia o upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym,
3. Wyznaczyć Sędziego-komisarza w osobie SSR Bartosza Suchmiela, zastępcę Sędziego-komisarza w osobie SSR Katarzyny Nowakowskiej – Miśty oraz syndyka w osobie Dariusza Sitka (numer licencji doradcy restrukturyzacyjnego 504).

Pozdrawiam

wierzycielem już jesteś, a na listę wierzycieli powinieneś się wpisać, NIEZWŁOCZNIE!

Dzięki za info, a może znasz jakieś namiary do wypełnienia tego wniosku o wierzytelność?
Jest sporo wzorów w google ale może masz wiedzę, który to powinien być?

niestety akcjonariusz nie jest wierzycielem spółki akcyjnej.

Powrót