spółka z o.o. zarejestrowana pod moim adresem

• Autor wątku Autor wątku loopb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

loopb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
witam,
mam problem to znaczy: spółka z o.o. zarejestrowana pod moim adresem

ok 8 miesiecy temu zaczelo przychodzic do mnie duzo korespondencji do firmy X, chcialem ja odnalezc, wszedlem na rejestr KRS i odkrylem ze ma ona siedzibe u mnie w domu

-zlozylem zawiadomienie w prokuraturze o mozliwosci posiwadczenia nieprawdy podczas zmiany siedziby w akcie notarialnym

-poinformowalem KRS

- zaznaczam ze nie wynajmoalem nic tej fimie nie uzyczalem i nie znanm wlascicieli
- zaznaczam ze jest tylko jeden lokal z numerem 17 u mnie na nieruchomosci gruntowej

1. prokurator stwierdzil ze nie doszlo do przestepstwa i nie jestem poszkodowanym czyli ze firma nie poswiadczyla nieprawdy - tyle ze ona nadal widnieje w KRS pod moim adresem - ustalanie i przerzucanie akt pomiedzy prokuraturami trwalo 8 miesiecy
po tym fakcie udalem sie rowniez do KRS, gdzie wlasciciele tej firmy twierdzaja ze wynajeli lokal nr 17 i moze jest jakas pomylka bo jest mieszkanie nr 17 tez na nieruchomosci gruntowej - na tym sprawa sie zakonczyla
zlozylem tez zazalenie na umorzenie sledztwa w prokuraturze ale bez skutku - znowu jest odzrucone bo nie jestem poszkodowanym, stwierdzono ze to jakas pomylka i ze jest lokal inny o nr 17

TYLKO ZE: w aktach sprawy zeznalem podajac dokladne nr KW ze w nieruchomosci gruntowej jest tylko jeden lokal o nr 17 - w aktach nikt tego nie sprawdzal - nie ma zadnej wzmianki o weryfikacji - przesluchano jedynie wlasciclei - z tego co widac przyjeto ich wersje i umorzono dochodzenie

co mam robic w takiej sytuacji?

Nierozumiem. Na nieruchomości są dwa numery 17? Numery czego? Budynku? Np. ul. Prosta 17. Czy lokalu w budynku? Np. ul. Prosta nr 17 lok.17? Jaki Pan ma lokal? A jaki lokal wynajmuje spółka?

ok to moze jeszcze raz bo bylo pozno.

1. 8 miesiecy temu odkrylem ze zarejestrowala sie pod moim adresem spolka z o.o. - adres to prosta 10/17
2. zglosilem to do prokuratury jako poswiadczenie nieprawdy - nie udostepnialem mojego lokalu nikomu
3. zglosilem ten fakt rowniez do krs
4. po 8 miesiacach prokuratura umozyla sledztwo stwierdzajac ze nie jestem poszkodowanym
5. ustaliem we wlasnym zakresie ze ktos spozadzil akt wynajmu mojego mieszkania i na tej podstawie firma jest zarejestrowana pod moim adresem
- takie dokumenty sa w KRS
6 w KRS jest rowniez oswiadczenie wlasciciela ze to jest jakas pomylka bo na nieruchomosci gruntowej jest inny lokal o nr 17 (lokal uslugowy)
7. prokuratura rozniez dotarla do tego czlowieka i w aktach w prokuraturze jest takie samo oswiadczenie
8. zlozylem zazalenie na umorzenie sledztwa piszac po raz kolejny w nim ze na nieruchomosci gruntowej 10 jest tylko jeden lokal o numerze lokalu 17
- tu mam wrazenie ze nikt tego nie rozumie ze na nieruchomosciu gruntowej moze byc tylko jeden lokal o numerze X - to potwierdzaja KW o ktorych pisalem do prokuratury niejednokrotnie.
9. w rozmoiwe z prokuratorem otrzymalem odp. ze to jakas pomylka bo sa dwa lokale 17
- w tym momencie widac ze nikt nie sprawdzil tego co zglaszalem ze na prosta 10 jest tylko moj lokal o nr 17
11. zlozylem zazalenie na umorzenie sledztwa - dostalem odmowe ze wzgledu ze nie jestem poszkodowanym

nie wiem co mam dalej z tym robic, uwazalem ze sprawa jest prosta, ktos wynajmuje - robi umowe wynajmu na moj lokal bez mojej wiedzy
jednak 8 miesiecy czekania na rozwiazanie sprawy i z tego co widze przyjeto wersje prezesa tej firmy

jak moge nie byc poszkodowanym jak dokladnie wskazuje ze nie urzyczalem mojego lokalu i podajac odpowiednie numery KW wskazuje ze jest tylko jeden lokal o nr 17 na nieruchomosci gruntowej.

co moge dalej z tym zrobic?
po prostu taka sytuacja nie miesci mi sie w glowie.

Wyślij zapytanie do przezesa spółki o wyjasnienie z kim zawarli umowę i lokal o jakim numerze zajmują? Poinformuj go że pod adresem pod którym zarejestrował firmę mieszkasz ty i masz tytuł prawny do lokalu.

parasoll.ka napisał:
Wyślij zapytanie do przezesa spółki o wyjasnienie z kim zawarli umowę i lokal o jakim numerze zajmują? Poinformuj go że pod adresem pod którym zarejestrował firmę mieszkasz ty i masz tytuł prawny do lokalu.

1. wszystkie rejestry prowadza do mojego mieszkania wiec wyslac moge do siebie tj na moj adres
2. wg KRS czlowiek z adresu prywatnego nie odbiera poczty a jak sie jedzie pod ten adres otwiera czlowiek ktory mowi ze kilka lat temu ten koles wynajmowal tu mieszkanie ale juz nie mieszka
3. prezes pojawia sie w krs przeglada ksiege i sklada oswiadczenia - poczty nie dobiera
4. kontaktu tel nie mam i nie mam jak ustalic prawidlowy
5. policja wezwala go telefonogramem na przesluchanie, podal 3 adresy gdzie przebywa zaden sie nie zgadza - nie znalazem czlowieka
6. w KRS widnieje pismo ze moje mieszkanie wynajela osoba z zupenie innego miasta - o tym tez informowalem prokurature

mam wrazenie ze to firma slup

nie potrafie zrozumiec ze nie ma tu przestepstwa
bo z tego wynika ze moge z bezdomnym podpisac umowe wynajmu kancelari premiea i tam zalozyc siedzibe firmy i jest ok

pisanie zazalenia na odmowe przyjecia zazalenia ma sens? decyzje znowu wyda prkurator prowadzacy a sam siebie nie podwazy raczej... pomimo wszystkich dowodow ktore ja zebralem i przedstawilem a ktore nie zostaly wogole sprawdzone....

jestem w kropce.... i przy okazji skonsternowany ...

Proszę złożyć raz jeszcze zgłoszenie na policję, w mojej ocenie spółka która nie odbiera korespondencji jest spółką która zaprzestała działalności lub jest spółką która może być spółką która wyłudza towary usługi.
Proszę napisać zażalenie na odpowiedź od Prokuratury i KRS.
Myślę iż to pomoże.
Ma Pan prawo sprawdzić akta spółki w KRS, może to pozwoli Panu ustalić kto podpisał umowę najmu lokalu i przede wszystkim którego lokalu.
W urzędzie pocztowym proszę zgłosić iż spółka pod tym adresem nie jest zarejestrowana ( adresat nieznany).
Marek Babik

Marek.B napisał:
Proszę złożyć raz jeszcze zgłoszenie na policję, w mojej ocenie spółka która nie odbiera korespondencji jest spółką która zaprzestała działalności lub jest spółką która może być spółką która wyłudza towary usługi.
spółka nie odbiera korespondencji bo przychodzi ona do mnie (rowniez z KRS) :-)
w KRS byłem i prezes rowniez nie odbiera korespondencji z miejsca zamieszkania - bylem tam i kiedys to mieszkanie wynajmowal ten czlowiek
Marek.B napisał:
Proszę napisać zażalenie na odpowiedź od Prokuratury i KRS.
Myślę iż to pomoże.
w prokuraturze juz zazalenie zlozylem jednak zostalo odrzucone iz stwierdzono ze przestepstwa nie popelniono - art 17 1pkt 1kpk i ja nie jestem pokrzywdzonym - prokurator stwierdzil ze i tak odrzuci ... i tak zrobil
Marek.B napisał:
Ma Pan prawo sprawdzić akta spółki w KRS, może to pozwoli Panu ustalić kto podpisał umowę najmu lokalu i przede wszystkim którego lokalu.
To juz ustalilem - jakas osoba z warszamy i lokalu uslugowego nr17 - tylko tak jak pisalem wczesniej u mnie w bloku nie ma lokali uslugowych i jedyny lokal o nr 17 wg KW to moj lokal - to tez zglaszalem do prokuratury - jednak w aktach nie ma zadnej wzmianki jakoby to sprawdzali
Marek.B napisał:
W urzędzie pocztowym proszę zgłosić iż spółka pod tym adresem nie jest zarejestrowana (adresat nieznany).
Zrobione.

Wracajac do tematu umorzenia dochodzenia i ze nie jestem pokrzywdzony:
jak w budynku jest jeden lokal o nr17 i siedzibe ma w nim spolka ktorej lokalu nie urzyczalem nigdy jak mozna stwierdzic ze nie jestem pokrzywdzony???

z akt w prokuraturze wynika ze prezes stwierdza iz sa dwa lokale o nr 17 - jeden miszkalny a drugi uslugowy - co jest nieprawda co niejednokrotnie skladalem w pismach w prokuraturze. dlaczego nikt tego nie weryfikuje?
przeciez na jednej nieruchomosci nie moga byc dwa takie same lokale - o takim samym nr??

w KRS zlozylem kolejne pismo iz prosze o korekte rejestru KRS ze wzgledu ze nie udostepniaelm lokalu zadnej firmie.

Niestety poczta nie moze odsylac z krs lisstow do tej firmy adresowanych na moj adres bo u mnie tej formy szuka krs ~.^

jest jaki artykul na poslugiwanie sie adresem przez firme w kk?
tak zeby prokurator nie mial watpliwosci ze jetem poszkodowany?

Powrót