Spora Gazeta Ukradła Zdjęcie i dokonała pomówienia.

• Autor wątku Autor wątku Amator_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amator_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
jestem licealistą, który aktywnie w raz z grupką przyjaciół pracuje nad wizerunkiem szkoły. Ostatnio do gazety trafił artykuł oczerniający naszą placówkę. Na szkolnym facebook'u został umieszczony film ukazujący skrawek zabawy integracyjnej "kocenia" pierwszoklasistów gdzie poszczególne klasy rywalizowały między sobą w różnych konkurencjach. Szkolna tradycja od wielu lat zawsze jest pełno śmiechu i radości (w tym roku nie było inaczej). Po niedługim czasie nasze liceum ukazało się na 3 stronie gazety (cała strona a4 ze zdjęciem i artykułem). Artykuł (hmm sami zobaczcie w załączniku) mówi o naszym liceum że znęca się nad pierwszoklasistami. Jest to wymagające liceum (najwyższy poziom w okolicy za to często krytykowane TRZEBA SIĘ UCZYĆ ale za to wielu uczniów je ceni). Są również umieszczone wypowiedzi osób trzecich, które nie chodziły nigdy do tego liceum oraz nauczycieli nie uczących w nim. Nikt z uczestników nie skarżył się na zabawę a uczestnictwo w konkurencjach było dobrowolne. Gazeta pozwoliła sobie bez kontaktu z autorką zdj (uczennicą liceum) użyć jej zdjęcia w artykule (zdj uległo edycji). Moje pytanie jak z tym walczyć, domagamy się przeprosin i odszkodowania za naruszenie praw autorskich. Jak do tego dobrze podejść :/ :-( Gazeta Największa w rejonie mieszkańców samego miasta to 75 tys a wiele osób czyta też z okolic.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Powrót