Sporządzanie pisma procesowego o odszkodowanie z Gminy

• Autor wątku Autor wątku Arturwoj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arturwoj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry,

Poprosiłem kilka Kancelarii adwokackich o sporządzenie pisma procesowego w sprawie odszkodowania za błąd urzędnika od Gminy w której mieszkam.W odpowiedzi otrzymuję następujące treści- Z uwagi na konflikt interesów, niestety nie jestem w stanie Panu pomóc w niniejszej sprawie.Czy kancelaria z innej miejscowości podejmie się sporządzenia pisma procesowego?

Sprawa dotyczy rekompensaty z gminy . W październiku 2021 udałem się do Gminy uzyskać pozwolenie na utwardzenie dojazdu do posesji z kostki brukowej. Zostałem poinformowany o potrzebie złożenia wniosku o pozwolenie utwardzenia podjazdu wraz ze szkicem
i mapką do Gminy .W przypadku jakichkolwiek zastrzeżeń do miesiąca otrzymam decyzję.W przypadku braku decyzji urzędnik poinformował mnie że nie ma żadnych przeciwwskazań i mogę rozpocząć utwardzenie dojazdu do posesji z kostki brukowej. . W listopadzie po upływie miesiąca od złożenia wniosku położyłem kostkę.W październiku 2022 roku rozpoczęto pracę przygotowawcze do położenia masy asfaltowej na ulicy a ekipa drogowa nakazała rozbiórkę kostki drogowej ponad 4x4 m podjazdu i 4x1.20 m chodnika.Plan drogi według informacji przedsiębiorstwa drogowego jest od 3 lat.Z winy urzędnika poniosłem wysokie koszty okolo 8-9 tys. zł.Po rozmowie z z-ca wójta złożyłem pismo o rekompensatę poniesionych kosztów.Otrzymalem Pismo odmowne . Jestem zainteresowany sformułowaniem pozwu i pomoc w uzyskaniu rekompensaty od Gminy

Droga osiedlowa na wsi jest osiedle domków jednorodzinnych

Mam na piśmie że nie ma przeciwwskazań,pismo złożone z mapką i szkicem podjazdu w sekretariacie wójta, urzędnik nie spojrzał w plany drogi i z tego powodu brak przeciwwskazań a skutek finansowy który niepotrzebnie poniosłem to koszt około 1
0 tys .zl

Powrót