Sposób powiadomienia o rozpatrzeniu reklamacji

• Autor wątku Autor wątku marianas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marianas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie. Na początku grudnia, oddałam do reklamacji biżuterię z powodu delikatnego pęknięcia. Był to drugi raz, z poprzednią reklamacją) taka sama wada, tylko odrobinę większa) pan w salonie natychmiast wymienił produkt na nowy. Jako że w nowym pojawił się ten sam defekt, zasugerowałam, że nie chcę ponownej wymiany. Spisałam zgłoszenie reklamacji (wada opisana jako:" zaczyna pękać" )podałam swój numer kontaktowy, zapytałam jak zostanę powiadomiona o decyzji, dostałam odpowiedź że zadzwonią. Po upływie ponad 3 tygodni zatelefonowałam do salonu, gdzie Pani poinformowała mnie, że reklamacja została odrzucona gdyż nie ma do niej podstaw.
Na moją informację, o braku telefonu z decyzją w ciągu 2 tygodni, co automatycznie przekłada się na zgodę z ich strony, rzuciła że "pewnie został wysłany sms". Nie dostałam ani sms, ani telefonu, na zgłoszeniu reklamacji nie ma słowa o możliwości informowania smsem, w regulaminie ani karcie gwarancyjnej też.
Czy sprzedawca może mi w jakiś sposób udowodnić, że wysłał sms? Ok, jeśli pokaże biling, ale co z tego, skoro ja nie dostałam tej informacji? Mniemam że iczy się 'dzień w którym klient dostaje informację o decyzji" jak w przypadku listu? Czy mogę ubiegać się o zwrot gotówki? Produkty marki są fatalnej jakości i nie chcę wymiany na inny produkt ani karty upominkowych na tę kwotę.

marianas napisał:
zasugerowałam, że nie chcę ponownej wymiany. Spisałam zgłoszenie reklamacji (wada opisana jako:" zaczyna pękać" )podałam swój numer kontaktowy, zapytałam jak zostanę powiadomiona o decyzji, dostałam odpowiedź że zadzwonią

Zasugerowałaś, a jakie jest żądanie w reklamacji?

cedwah napisał:
Zasugerowałaś, a jakie jest żądanie w reklamacji?

naprawa/wymiana , na to nie zwróciłam uwagi. ale w 'opisie wady' jest: " klientka nie chce już tego pierścionka"

Powrót