Spowodowanie kolizji pod wpływem lekow

• Autor wątku Autor wątku maciej2020
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciej2020

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Cześć
Miałem kolizje, skasowałem cały bok swojego auta astry g uderzyłam w jakiś samochód nawet nie jestem do końca pewny jaki około 4 letnie auto szkoda jest dość duża, ze zdarzenia nie pamietam kompletnie nic byłem w szoku zażywałem leki benzodiazepiny na które miałem receptę na szczęście ani mi ani mi ani osobom w drugim aucie nic się nie stało, nie pamietam nic ze zdarzenia z mojej strony posiadałem oc, tamto auto tez... auto w które uderzyłem jak wspominałem jest kilku letnie wiec praktycznie nowe... i co teraz ? Słyszałem ze ubezpieczyciel nie pokryje kosztów szkód kolizji z policy OC i będę musiał pokryć to z własnej kieszeninczy to prawda ? Będę musiał pokryć całe koszty naprawy auta w które uderzyłem ? Czy złe rozumuje ? Ktoś może mi wyjaśnić jak to wszystko wyglada i czego się spodziewać ? Ja się nie wypłatę do końca życia jeśli to prawda odechciało mi się wszystkiego

Badano krew?
Czytałeś ulotkę leku? Co tam stoi nt wpływu leku na zdolność kierowania pojazdami?

Była policja badano krew robiono toksykologia i czekam na wyniki ale napewno wyjdą benzodiazepiny które w jakimś stopniu zaburzają sprawność psychoruchowa

Proszę o jakies info bo jestem przerażony ;/

Benzodiazepiny clonazepam
Bardzo proszę pomóżcie coś co mnie czeka

Generalnie ulotka mówi jasno. Jest to psychotrop i do 3 dni po zakończeniu brania leku nie wolno prowadzic pojazdów mechanicznych.
Wiec jezeli wyjdzie to w krwi to ubezpieczyciel wyplaci sam poszkodowanym kase a potem z regresem wróci do ciebie.
A ty w zaleznosci od stanu majątkowego dogadasz sie z nim na np. spłate ratalną.

O co chodzi z tym regresem ?
Powiedzmy ubezpieczyciel wypłaci 50k odszkodowania i później ja mam to wszystko spłacać w ratach całość kwoty tak ?

W ratach o ile TU się zgodzi. Jak nie to w całości od razu - dobrowolnie lub z pomocą komornika.

Czyli wyjdzie pewnie tak z będę musiał zwrócić ubezpieczycielowi koszty jakie pójdą z oc, czyli znaczy to też że kupując nowe OC kiedyś będę miał zwyzke na OC przez tą kolizje?

Oznacza to zwrot kosztów + zwyżki za oc (albo utrata zniżki)

zwyżka na OC to najmniejszy pikuś w twoim położeniu

Powrót