spoznienie w wyslaniu dokumentow ugody z wierzycielem po wplaceniu pieniedzy - pomocy

• Autor wątku Autor wątku woj.woj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

woj.woj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Po dostaniu posma od wierzyciela, w tym wypadku firmy Best, zadzwonilem i umowilem sie na splate zadluzenia. Do splaty bylo 5200 a przy 4000 zl zgodzilem sie i wplacilem calosc do uzgodnionego terminu 25.03.2016.

Przez swoja nieuwagę i glupote zwyczajna nieodeslalem do wierzyciela dokumentow zwiazanych z ta ugoda niezbednych do jej zawarcia. Kwote cala wplacilem w terminie ale nie odeslalem papierow.

Teraz wierzyciel sie odezwal inform8ujac mnie ze bede musial splacic reszte tego zadluzenia i ze ugoda jest nieaktualna przez brak dokumentow...dodam tylko ze na koncie wisi mi komornik, ktory mial zniknac po uregulowaniu długu.

Po dosc dlugiej rozmowie z kierownikiem tych konsultantow stanelo na tym ze mam doslac natychmiast papiery i "zobaczyny co da sie zrobic".

Mam jakies wyjscia z tej sytuacji, co mam lub moge zrobic?

Bardzo prosze o info.

Dokonał Pan spłaty części długu. Reszta pozostała do spłaty. Tylko należy pamiętać, że zapłaci Pan koszty egzekucyjne, o które Komornik Pana wezwie po zapłacie należności w wysokości 15%.
Jeżeli z reszty wierzyciel zrezygnuje i umorzy egzekucję to od tej kwty również zapłaci Pan koszty 5% z pozostałej do egzekucji należności.
Postanowienie komornika o ustaleniu kosztów jest tytułem wykonawczym i umożliwia egzekucję.

Powrót