Sprawa cywilna o odzyskanie pieniędzy za dom

• Autor wątku Autor wątku raptus1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raptus1984

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam mam taki problem,3 lata temu postawiłem z dziewczyną dom,dałem jej kilka tysięcy aby spłaciła swoje zadłużenia w celu możliwość wzięcia hipoteki następnie kupiłem zakupiłem działkę którą później musiałem na nią przepisać ponieważ bank nie chciał dać kredytu,kredyt jest na nią i jej brat jako poręczyciel.Ja miałem gotówkę więc nie podchodziłem do kredytu,w dom wsadzilem około 120tys moje dane widnieją w różnych rachunkach itd,do sedna sprawy jest możliwość odzyskania jakieś kwoty ponieważ drogi nasze się rozeszły ale trzeba się rozliczyć... ktoś coś doradzi ?

Darowizny nie cofniesz, chyba że doszło do rażącej niewdzięczności (poczytaj w sieci lub na forum co to takiego).
w dom wsadzilem około 120tys moje dane widnieją w różnych rachunkach itd
Tą są nakłady na nieruchomość partnerki. Wezwij do ich zwrotu. Jednocześnie w piśmie informujesz iż po wyznaczonym dniu i braku zwrotu nakładów wystąpisz z pozwem cywilnym. Możesz żądać zwrotu nakładów które potrafisz udokumentować - faktury, rachunki imienne, umowy cywilne (paragony - nie).

Zostało wysłane pismo,zostało odebrane lecz bez odpowiedzi.Posiadam oświadczenia od osób którym płaciłem,jest wyszczególnione za co i kwota.

Powrót