Sprawa Cywilna o zapłatę ?!?

• Autor wątku Autor wątku marek19999990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marek19999990

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Witam , chciałbym rozwiać pewną kwestię. Radca prawny X firmy windykacyjnej Raport S.A. skierował sprawę długu do sądu w Lublinie o nakaz zapłaty. Otrzymałem , napisałem sprzeciw , nakaz zapłaty stracił moc po skutecznym wniesieniu przeze mnie sprzeciwu. Ostatnio dostałem pismo z Sądu ( wydział cywilny ) z którego wynika , że mam się zgłosić na rozprawę o zapłatę w tej sprawie. Miałem już taką sytuację z inną firmą ale poszło to do komornika nie rozumiem więc dlaczego nie przekazali sprawy do komornika ( przecież to też idzie przez sąd ) tylko wzywają mnie na rozprawę ?? Napisałem wniosek o oddalenie powództwa w cżęści ponieważ nie zgadzam się z tym całkowicie. Proszę o odpowiedź bo nie rozumiem po co mam się targać do sądu skoro mógł dług iść do komornika. Jest to sprawa o zapłatę. Pozdrawiam :(

marek19999990 napisał:
Napisałem wniosek o oddalenie powództwa w cżęści ponieważ nie zgadzam się z tym całkowicie.
Albo w części albo w całości?
Wniosłeś sprzeciw - skutecznie. Nakaz stracił moc i teraz w SR w zwykłym trybie będzie badane, czy Ty masz rację, czy strona przeciwna. Tak w ludzkim języku....:D
O komornika się nie martw, jak zasłużysz - będzie!

Dziękuję za odpowiedź , pozdrawiam

Powrót