I
Izabela61078
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Proszę o pomoc. Od urodzenia jestem zameldowana u rodziców. Po ślubie wyprowadzilam się do Zgierza, gdzie mieszkam do chwili obecnej. W trakcie małżeństwa urodziłam syna, który automatem został zameldowany na stałe przy mnie w domu rodzinnym. W 2019 roku rozwiodlam się, a syn wówczas 17letni postanowił zostać przy ojcu.Sad ustalił,że oboje mamy władzę rodzicielską, ale każdorazowo miejsce pobytu byłego męża będzie miejscem pobytu syna. Syn obecnie ma 19 lat.Od marca ( zdalna nauka) do chwili obecnej przebywa w moim domu rodzinnym. Sprawia ogromne problemy mojej mamie, a swojej babci. Całymi nocami prowadzi spotkania towarzyskie, a w dzień śpi. Bez pozwolenia korzysta z auta zmarłego kilka dni mojego Taty. Mama ma dosyć, chce aby syn wyprowadził się do ojca. Syn wciąż powtarza, że nie może mu mama nic zrobić, bo jest pelnoletni i jest tu nadal zameldowany. Czy faktycznie syn nadal ma ten sam meldunek,który miał ? Oddam, że nigdy nie byłam meldowana w Zgierzu. Ojciec dziecka wynajmuje mieszkanie i obecnie nie ma stałego miejsca meldunku. Co może zrobić w tej sytuacji moja mama z wnukiem, który nie chcę opuścić jej domu ? Z ojcem dziecka nie da się dojść do porozumienia. Nie przelewa mamie od 11 miesięcy alimentów,które regularnie mu przelewam. Buntuje syna , że ma prawo przebywać u bab i niezależnie czy ona tego chcę, czy nie. Proszę o pomoc.
Izabela
Izabela