omnifocus
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 130
Cześć. W Bochum parkując samochodem dostawczym lekko stuknałem inny samochód czego nie odczułem i nie widziałem. Następnego dnia dowiedziałem się że mam się zgłosić na policję. Zostałem oskarzony o ucieczkę z miejsca wypadku. Auto które uderzyłem na zdjęciu na policji ma lekko draśnięty lakier i malutkie wgnieceni od haka z przodu. Auto uderzone posiada właściciela który jest cudzoziemcem najprawd. Libijczyk. Ja nigdy nie piję za kierownicą.
Po 2 tygodniach otrzymalem z Policji specjalny kwestionariusz osobowy który wypełniłem swoimi danymi i krótko opisalem, zdarzenie. Sprawa poszła do sądu, będę miał rozprawę. Mam zameldowanie w Niemczech i w chwili wydarzenia miałem pracę, teraz ją straciłem.
Mam pytania:
1. czy mogę przyjść na rozprawę z moim tłumaczeniem - kolegą?
2. mniej więcej ile czasu mam oczekiwać na karną rozprawę w Bochum od chwili wysłania dokumentu na Policję z moimi danymi?
3. w jaki sposób mogę się bronić na rozprawie?
4. ile w takich wypadkach orzeka się grzywnę?
5. nie mam teraz pracy, czy mogę wrócić do PL, a wcześniej wysłać na Policję w Bochum moje dane Polskie? Bez wymeldowania się z Bochum? Jak wtedy będzie wyglądało prowadzenie sprawy? Może wtedy warto się wymeldować?
Sprawę chciałbym wyjaśnić aby nie mieć w przyszłości problemów w DE.
Po 2 tygodniach otrzymalem z Policji specjalny kwestionariusz osobowy który wypełniłem swoimi danymi i krótko opisalem, zdarzenie. Sprawa poszła do sądu, będę miał rozprawę. Mam zameldowanie w Niemczech i w chwili wydarzenia miałem pracę, teraz ją straciłem.
Mam pytania:
1. czy mogę przyjść na rozprawę z moim tłumaczeniem - kolegą?
2. mniej więcej ile czasu mam oczekiwać na karną rozprawę w Bochum od chwili wysłania dokumentu na Policję z moimi danymi?
3. w jaki sposób mogę się bronić na rozprawie?
4. ile w takich wypadkach orzeka się grzywnę?
5. nie mam teraz pracy, czy mogę wrócić do PL, a wcześniej wysłać na Policję w Bochum moje dane Polskie? Bez wymeldowania się z Bochum? Jak wtedy będzie wyglądało prowadzenie sprawy? Może wtedy warto się wymeldować?
Sprawę chciałbym wyjaśnić aby nie mieć w przyszłości problemów w DE.
Ostatnia edycja: