Sprawa o prowadzenie bez uprawnień a egzamin praktyczny

• Autor wątku Autor wątku tomgum239
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomgum239

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry czy mógłby mi ktoś rozjaśnić jak prawnie wygląda sytuacja gdy na początku miesiąca zatrzymali mnie na jeździe na wsi bez uprawnień (dziewczyna się słabo poczuła i niedaleko było do domu jej cioci więc się niestety zamieniliśmy), a niedługo mam umówione wcześniej drugie podejście do egzaminu praktycznego? Do tej pory nikt się do mnie nie odezwał, nie było telefonu, listu, żadnego odzewu chociaż policjant powiedział że na pewno za niedługo taki telefon dostanę. Nie wiem czy mogę się pojawić na tym egzaminie czy nie skoro żaden zakaz nie został wydany a tylko sprawa jest w toku

poczytaj sobie np ustawę o kierujących pojazdami i akty wykonawcze :) oraz przed spaniem ustawę kodeks wykroczeń a tam artykuły dotyczące ruchu drogowego

qwertu70 napisał:
poczytaj sobie np ustawę o kierujących pojazdami i akty wykonawcze :) oraz przed spaniem ustawę kodeks wykroczeń a tam artykuły dotyczące ruchu drogowego
Czytałem już trochę ale nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, że ten wyrok musi być prawomocny. Tutaj żadnej decyzji ani wyroku jeszcze nie było więc nie do końca jestem pewien co robić
Jak masz jakiś konkretny podpunkt o którym mówisz to dałbyś radę powiedzieć jaki masz na myśli?

tomgum239 napisał:
(dziewczyna się słabo poczuła i niedaleko było do domu jej cioci więc się niestety zamieniliśmy)
My nie jesteśmy twoją mamą - nas nie musisz kłamać takimi bajkami.
Nie ma sensu zdawanie teraz bo i tak wydadzą ci zakaz na minimum 6 miesięcy

Pan_robotnik napisał:
My nie jesteśmy twoją mamą - nas nie musisz kłamać takimi bajkami.
Nie ma sensu zdawanie teraz bo i tak wydadzą ci zakaz na minimum 6 miesięcy
Well, czaję że brzmi jak baja, i tak uznałem że napiszę jaka była przyczyna, wychodzi na to że bez potrzeby. Zdaję sobie sprawę, że zakaz będzie ale licząc na to, że będzie w granicy 12 msc to wolałbym iść bo a nóż się uda i będzie z głowy bo czekać na terminy egzaminów teraz to masakra. Pytanie tylko czy formalnie rzecz biorąc mogę skoro sprawa jest rozpatrywana i czy to jakichś problemów nie zrobi

Powrót