M
Mario Góral
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Moja mama złożyła wniosek o rodzinę zzastępczą na mojego syna 4 letniego. Sprawa wygląda tak: będąc w Niemczech w pracy zarobkowo konkubina wyprowadziła się z dnia na dzień z miejsca zamieszkania z synem do innego faceta. W miejscu zamieszkania została babcia moja mama.... po 2 miesiącach wróciła spowrotem z synem a po 2 tyg. Wyprowadziła się do innego faceta w zupełnie nowe miejsce. Teraz mam pytanie.... dziecko ma 4 lata mieszkało tutaj gdzie mieszkam ja babcia ( moja mama) 3 lata i ma tutaj przedszkole, lekarza rodzinnego i wszystko co mu potrzebne do życia. Moje pytanie jest następujące na dzień dzisiaj syn jest u mnie bo konkubina wyprowadziła się w sobotę... jutro jest sprawa w sądzie o ustalenie rodziny zastępczej ( wnioskowała moja mama ) jeśli jutro nie zapadnie wyrok to czy ta kobieta .a prawo wziąć dziecko kolejny raz w ciągu 2 miesięcy w nowe miejsce do nowego miasta i nowego faceta czy istnieje prawo gdzie do roztrzygnievia sprawy będzie mogło być tutaj I ona poprostu go nie zabierze? Przepraszam za błędy i dziękuję za odpowiedź