Sprawa o ustalenie ojcostwa

• Autor wątku Autor wątku agnihotra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnihotra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie, chcialam krotko przedstwic moja sytuacje i prosic i ewentualne porady i wskazowki za ktore bede bardzo wdzieczna.
Jestem matka dwumiesiecznej corki, ktorej ojcem jest anglik. Ojciec dziecka zerwal ze mna jakikolwiek kontakt od momentu poinformowania go o ciazy i oznajmij ze nie chce zadnych informacji na temat dziecka i ze mi w niczym nie pomoze.
Zamierzam sadownie udowodnic ojcostwo i ograniczyc mu prawa rodzicielskie z pomoca legal aid, wiec prosila bym o jakiekolwiek informacie jak to sie odbywa ile czasu zajmuje wytoczenie sprawy, ile mam czasu na ustalenie ojcostwa(do jakiego wieku dziecka)itp Czy mam obowiazek powiadomienia ojca o narodzinach mimo ze wyraznie poinformowal mnie ze nie chce wiedziec.(ostatni raz jak sie spotkalismy to udawal ze mnie nie zna)
Jeszcze chciala bym spytac o rejestracje dziecka. Tu w UK w akcie urodzenia dziecka w miejscu ojca dziecka pole mam puste (urzedniczki poinfomowaly mnie ze tylko tak moge dziecko zarejestrowac w mojej sytuacji) , natomiast jestem w trakcie rejestracji dziecka w Polsce w USC i tam mam zamiar zarejestrowac dziecko z ojcem znanym ale nie uznajacym formalnie. Czy w mojej sytuacji rejestracje te tak powinny wygladac??

Bardzo dziekuje za wszelka pomoc i sugestie, pozdrawiam agha

Powrót