sprawa odroczona - czy mam napisać pozew?

• Autor wątku Autor wątku skalar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skalar

Mąż wystąpił o rozwód bez orzekania winy. Jako pozwana w odpowiedzi w całości oddaliłam pozew. Sprawa rozwodowa nie odbyła się ze względu na moje niestawiennictwo i została odroczona bezterminowo. Mija ponad miesiąc a wezwania na kolejną sprawę nie ma. Sytuacja się zmieniła, bo teraz ja, czyli strona pozwana też chcę rozwodu, dla odmiany z orzeczeniem winy męża. Czy mam czekać na termin odroczonej sprawy? Czy w ogóle w powyżej opisanej sytuacji sprawa się odbędzie???? Czy trzeba mi jednak nie czekać i samej pisać pozew o rozwód??

ja bym napisała pismo podając sygnature sprawy ,to co piszesz ,ze zmieniłaś stanowisko w sprawie i wnosisz o.......Napisz jakie sa twoje argumenty i tyle .Sąd jakoś się ustosunkuje .

Wtam Panią .Moze pani złozyc wniosek , nie bardzo rozumiem oddaliłam ?? (na Pani wniosek )Czy Pani wycofała pozew ???Na każdym etapie rozprawy moze Pani zmienic zdanie czy to za porozumieniem stron ma zostać rozwiązane małzenstwo czy to z winy strony pozwanego czy ze strony powoda(sad zawsze ma obowi
azek dopytać sie czy strony zmieniły zdanie )(czy nie zmieniły stanowiska ) przed rozpoczeciem rozprawy (procedura)

Ostatnia edycja:
Powrót