Sprawa rodzinna UK

• Autor wątku Autor wątku Czikita67
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czikita67

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Sytuacja ta wydarzyła się rok temu w Uk. Ojciec mojego dziecka był z nim na spacerze ja byłam w domu i zrobił to co zrobił ( naćpał sie w jego obecności) ktoś zadzwonił na policje zgłosić to. Jego zabrali na 24. Mnie i dziecko na obserwacje bo takie jest prawo. Sprawa o ograniczenie praw rodzicielskich miała sie odbyć miesiąc po zdarzeniu. W dzień sprawy chłopak się bał i nie poszedł do sądu dzień później wyjechał do polski. Pytanie brzmi czy na dzień dzisiejszy może on wrócić do UK? Czy na granicy zatrzymają go i pójdzie siedzieć za to? Czy nawet go nie wpuszczą? Może będzie musiał zapłacić karę? Orientuje się ktoś? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

:lol: coś tu za mało powiedziane :)
Papiery jakieś przyszły z Sądu po tym jak wyjechał?

Jak został skazany to może pójść siedzieć .... ale jeśli pozwoliłaś dziecku iść na spacer z facetem który się naćpał a następnie sama nie ogarniasz jaki był wynik sprawy czy jej umorzenie czy zasądzenie zaoczne ... (regulamin zabrania mi dokończyć tego zdania)

Odebrali Ci dziecko po tym jak wyjechał do Polski albo pojawiała się opieka społeczna? Podejście tak bardziej na logikę :P

Samo to, ze nie pojawil sie w sadzie jest juz powaznym wykroczeniem.
Po zatrzymaniu na 24 zapewne dostal 'bail'
https://www.gov.uk/charged-crime/bail
do rozprawy sadowej.
Zapewne sprawa odbyla sie bez jego obecnosci, zapadl wyrok i jako, ze sie na niej nie pojawil - co za tym idzie - nie powiedzial nic na swoja obrone - zapadl wyrok skazujacy + dostal dodatkowe paragrafy za zlamanie prawa bedac na 'bail'u' (BTW za to tez grozi wiezienie)
Ciezko powiedzic co teraz bedzie - na 90% zatrzymaja go na granicy, i:
*po prostu nie zostanie wpuszczony na teren Wielkiej Brytanii
*zostanie zatrzymany, odsiedzi swoje
*zostanie zatrzymany, odswiedzi wyrok i zostanie deportowany do PL (najbardziej prawdopodobne)

A wystarczylo sie pojawic na rozprawie i pokazac skruche... Byloby duzo prosciej...

Powrót