I
IAvBI
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, miał bym pytanie, czy wie ktoś ile Policja ma czasu na założenie sprawy w sądzie sprawcy kolizji drogowej?
Dnia 31.12.2009, byłem uczestnikiem kolizji drogowej w której byłem poszkodowanym, sprawca nie przyjął mandatu i sprawa została skierowana do sądu, dziś się dowiedziałem, że moja koleżanka, która ze mną jechała samochodem dostała wezwanie na policję w sprawie złożenia zeznań, wezwanie ma dopiero na 8.03.2010 czyli 3 miesiące i 8 dni po zdarzeniu
proszę mi powiedzieć ile taka sprawa może potrwać?? i czy będę mógł, się ubiegać o jakieś zadośćuczynienie ze strony sprawcy, poza naprawą samochodu, który do dnia dzisiejszego jest uszkodzony?
Dnia 31.12.2009, byłem uczestnikiem kolizji drogowej w której byłem poszkodowanym, sprawca nie przyjął mandatu i sprawa została skierowana do sądu, dziś się dowiedziałem, że moja koleżanka, która ze mną jechała samochodem dostała wezwanie na policję w sprawie złożenia zeznań, wezwanie ma dopiero na 8.03.2010 czyli 3 miesiące i 8 dni po zdarzeniu