Sprawa spłaty towaru w ratach

• Autor wątku Autor wątku Marcvanlinden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Marcvanlinden

Marcvanlinden

Użytkownik
Odpowiedzi
79
witam mam pytanie uzgodniłem z gościem że będę mu spłacał towar w ratach
wpłaciłem mu całość a on sobie jeszcze życzy koszty przyjazdu jakieś odsetki poszedł na policje i na gadał że ja go oszukałem na 900zł chodziło o towar z allegro jemu się nie spodobał a ja mu napisałem że oddam mu kasę w ratach i też tak się spłaciłem w 3 ratach przesiałem gdzieś skan ost wpłaty ale wystąpiłem już o kopie przelewu z banku w którym robiłem przelew 2 potwierdzenia mam tylko jak sie okazało potem druga rata nie dotarła bo pomyliłem konto a mianowicie nie wiem jak to się stało ale znalazły się tam dwie cyfry 88 zamiast 50 ale przypuszczam że nie nikt nie posiada takiego nr konta również się obawiam tego jak by się okazało że nr konta jednak ma właściciela czy wogule są jakieś szanse na to żeby odzyskać pieniądze które zostały omyłkowo wpłacone na inne konto :?: dodatku jeszcze żąda ode mnie kosztów adwokata ja się wywiązywałem danej mu obietnicy i co miesiąc wpłacałem pieniążki a on poszedł na policje że ja jestem oszustem po przesłuchaniu na policji chcieli żebym się poddał dobro wolnej karze oczywiście odmówiłem bo nie mam sobie nic do zarzucenia oprócz tej pomyłki
jednej z mojej strony i bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie

Proszę - po uzyskaniu tych dokumentów dotyczących przelewów - niezwłocznie przedstawić je prowadzącemu postępowanie.

Czego dotyczyła sprzedaż, prosze dokładniej opisać jak to wyglądało, w jakim okresie się to odbywało, czy te uzgodnienia co do spłaty w ratach ma pan jeszcze.
Mało Pan napisałem na temat sprawy.

witam po niżej napisałem wiadomość którą otrzymałem
od tego człowieka spłacałem mu w ratach od września po 150zł płaciłem mu 2xpo 150zl i potem w grudniu wpłaciłem mu 600zł on poszedł na policje i nagadał że jestem oszustem no został mi przestawiony zarzut przywłaszczenia
sobie pieniędzy w kwocie 900zł zaskoczył mnie ten śledczy który mi przestawiał ten zarzut

skany przelewów. Nie mniej stwierdzam, iż 2 przelewy są na moim koncie. Pierwsza wpłata jest na inne konto, niż te wskazałem kiedyś Panu w meilu, konto 88114020040000350233651940 nie należy do mnie. Czyli brakuje 150 zł Ponadto to nie są jedyne koszta które poniosłem w związku z sprawą nokii; Koszty prawnika, ekspertyzy nokii , dwu nadań pocztowych ubezpieczonych do Pana i "wycieczki" do miasta , którą musiałem odbyć oraz odsetki.
Czekam, gdy Pan spłaci wszystko. Wiele razy skończyłom się to na obiecywaniach i lekceważeniach z Pana strony. Dlatego zawiadomiłem odpowiednie organy. Więc czekam, aż Pan ureguluje kwotę. Sam sobie jest Pan winien.

otrzymam jakąś odp co mam dalej robić?

A ten zarzut jaki Panu postawiono?

postawili mi żarzut że sobie przywłaszczyłem 900zł na szkode tego niesłownego człowieka był umnie wrześniu uzgodnilismy że bede mu spłacał w ratach te 900zł itak się stało wpłacałem mu tylko że poprostu przy drugiej racie nie zauwazyłem że w kradł się błedny nr konta nastepnie w grudniu wpłaciłem mu 600zł i myślałem że wszysko jest oki nastepnie dostałem wezwanie na komende i tam mi przestawiono zarzut przywłaszczenia sobie 900zł informałem że oddałem te pieniądze miałem dostarczyć potwierdzenia lecz dopiero dzisiaj otrzymałem wreście kopie zagubionego potwierdzenia i jutro ide do tego śledczego przestawić mu dowody wpłaty nawet dopłaciłem te brakujące 150zł które poszło gdzieś omyłkowo na inne konto teb człowiek chciał jakieś odemnie odsetki ale udało mi się znim dogadać że wpłace mu te brakujące 150zl i bedziemy kwita poprosiłem go żeby wycofał sprawę z policji napisał mi że otym zadecyduje prokurator czy sprawa zostanie umożona czy nie ja wkażdym razie nie mam nic do żazuczenia sobie dotrzymałem obietnicy spłacałem pieniądze on nawet łaske zrobić że sprawdził swój stan konta proszę o pomoc w tej sprawie

Przywłaszczenia czy oszustwa?
Art. 284 czy 286?
Pan już okazywał te dowody wpłaty w tych ratach na policji?

[cytat="atmosphere"]Przywłaszczenia czy oszustwa?
Art. 284 czy 286?
Pan już okazywał te dowody wpłaty w tych ratach na policji?[/cytat]ART 286 dostarczyłem śledczemu dokumenty potwierdzające moje spłaty poszedłem do punktu gdzie wpłacałem pieniążki i jak się okazało pomyliłem konto, ale nazwisko było prawidłowe tylko zły nr ul i konta kobieta w okienku powiedziała, że jak by się numer konta nie zgadzałby się z nazwiskiem to pieniążki by nie poszły a według tej kobiety i to, co ma w komputerze pieniążki poszły na konto tego człowieka, który niby nie otrzymał tych pieniędzy on znowu twierdzi, że nie posiada takie konta i nie dostał tych pieniędzy spytałem się czy można to jakoś sprawdzić, do kogo należy podany nr konta dostałem odp. źe nie uzyskam takich informacji, bo obowiązuje ochrona danych osobistych

[cytat="Marcvanlinden"]dostałem odp. źe nie uzyskam takich informacji, bo obowiązuje ochrona danych osobistych[/cytat]

Organ prowadzący postępowanie uzyska. Możesz złożyć wniosek dowodowy by uzyskał.

Powrót