Sprawa u komornika brak nakazu

• Autor wątku Autor wątku herubinek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

herubinek

Użytkownik
Odpowiedzi
60
W lutym tego roku Profi Credit wypowiedziało mi umowę i ponoć skierowano sprawę do sądu .Placilam windykatorowi przez 3 miesiące teraz nie mam z czego i poinformowalam go o tym w odpowiedzi usłyszałam że kieruje sprawę do komornika .Ja nie otrzymałam z sądu żadnego nakazu niewiem wogóle czy sprawa się odbyła czy też nie zero jakiegokolwiek pisma w tej sprawie ,a korespondencję odbieram .Czy ten facet z windykacji mnie straszy komornikiem czy to jest możliwe że nie mam nakazu ?

herubinek napisał:
Czy ten facet z windykacji mnie straszy komornikiem czy to jest możliwe że nie mam nakazu ?
Możliwe, że nie ma jeszcze nakazu. Prawdopodobnie postraszył Cię komornikiem, pomijając fakt, że jeszcze chwile będzie musiał z tym poczekać.

Czyli ja muszę dostać najpierw nakaz ,żeby spodziewać się komornika innej opcji nie ma . To co powiedział to tak zwana presja .Dziwne to dla mnie było ale już zgupialam .Dziękuję za pomoc .

Jak wystapią z pozwem, nakaz mają w kieszeni. Potem to juz jeden krok do wszczęcia egzekucji.

Tak ale chyba ja powinnam być poinformowana o postanowieniu sądu i otrzymać nakaz zapłaty i moc ewentualnie się odwołać .Tu z tego co mówi windykator wychodzi na to że oni mają już nakaz i idą do komornika a ja nic nie mogę .Chyba że kłamie żebym tylko zapłaciła .

Dzięki za pomoc tak myślałam ale wolalam się upewnić w 100% że próbuje mnie przestraszyć tym komornikiem .

Jasne że nie to ,ale chociażby sam fakt że podważe żądaną kwotę bo przecież już coś splacilam na dodatek odsetki w wysokości 20 zł dziennie od kwoty11 tys to chyba przesada .

Niecale 4 zl dziennie. Popros windykatora o sygnature akt. Czesto sie spotykam iz nakaz dociera po np. pol roku. Czemu tak jest ? Nie wiem. Warto sprawdzic czy nakaz jest ?

Powrót