Sprawa w 3 prokuraturach naraz.

• Autor wątku Autor wątku petteroo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

petteroo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.
W czerwcu ubiegłego roku oraz maju bieżącego popelnilem przestepstwa z art 286 - oszustwa internetowe w kwotach niewielkiej wartosci. W czerwcu 2007 nie wyslalem 2 telefonow komorkowych (o wartosci 620 zl) zamawiajacym osobom, podobnie w maju 2008 (wartosc 450 zl). Przestepstwa popelnilem w celu oddania dlugu osobom, zagrazajacym zdrowiu i zyciu mojej rodziny i zakladam obecnie ze jestem w stanie przekonac prokuratora do tego i podpisac dobrowolne poddanie sie karze. Szczerze mowiac nie obchodzi mnie wysokosc kary byle byla ona w zawieszeniu. Przy zalozeniu ze prokurator wyda mi kare 2 lat pozbawienia wolnosci na lat 5 (wierze w to ze nie bedzie wyzsza zwlaszcza ze taka kare dostaja oszusci internetowi po wyludzeniu kwot 20tys-30tys PLN - przynajmniej ci widniejacy w gazetach i artykulach)

Problem w tym ze w jednej sprawie (1 telefon z 2007 )postepowanie toczy sie albo bedzie sie toczyc (bo dopiero stawie sie pierwszy raz) we WROCLAWIU , drugiej sprawie (prawdopodobnie drugi telefon z 2007 roku) w GDANSKU, natomiast w 3 sprawie (telefon z maja tego roku) w WEGROWIE. Zamierzam objechac wszystkie prokuratury ktore mnie wzywaja, jednak pytanie jak to sie ma do spraw i do wyroku. CZY ZA KAZDA JEDNA SZTUKE NIEWYSLANEGO TOWARU DOSTANE OSOBNY WYROK LUB POWIEDZMY ZA POSTEPOWANIE W CZYNIE CIAGLYM W JEDNYM OKRESIE OSOBNY NIZ ZA TO SAMO W DRUGIM OKRESIE CZYLI 2 WYROKI?
JAK TO SIE MA DO ZAWIASOW - CZY JESLI PODPISZE DOBROW. PODD. SIE KARZE WE WROCLAWIU, W WEGROWIE I W GDANSKU I WSZEDZIE BEDA TO ZAWIASY TO CZY TO WLASNIE TAK BEDZIE? MOGE MIEC 4 ZAWIASY NA RAZ (JEDNE JUZ MAM W ZUPELNIE INNEJ SPRAWIE O NIEPODOBNYM PRZESTEPSTWIE) ????

CZY ONI MOGA SIE JAKOS DOGADAC ZADZWONIC DO SIEBIE I UZGODNIC JEDEN WYROK ZA WSZYSTKO ?

W jednym z przypadkow dochodzi wlamanie sie i przywlaszczenie maila i konta allegro nieznajomej osobie - czy to bedzie wliczone w 1 wyrok czy zupelnie 2 sprawy.

Czyli suma sumarum JESLI naprawde kazdy prokurator bylby dla mnie przychylny (niewysoka kara, zawiasy) , TO CZY moze miec to miejsce w 3 miejscach......

STRASZNIE SIE ROZPISALEM , JAK KOMUS SIE NIE CHCE CZYTAC TO MOZE PRZECZYTAC TYLKO TO CO JEST DRUKOWANYMI I W SUMIE WSZYSTKO BEDZIE ZROZUMIALE. DZIEX

mod: Proszę nie pisać wielkimi literami - Yossarian

Może się zdarzyć, że będziesz mieć np. karę warunkowo zawieszoną w czterech sprawach.
To czy każde z opisanych przez Ciebie zachowań będzie osobnym czynem, czy też może niektóre będą się składały na jeden czyn ciągły zależy od wszystkich okoliczności sprawy i trudno to ocenić tu na forum przy tak skromnej znajomości realiów spraw.
Jeden wyrok za wszystko jest raczej mało prawdopodobny bo (przynajmniej między niektórymi zachowaniami sprawczymi) rozpiętośc czasowa wydaje się zbyt duża (na jeden czyn ciągły mogą się składać zachowania które dokonane zostały "w krótkich odstępach czasu" i ze zgóry powziętym zamiarem").

Powrót