sprawca wypadku na wolnosci

• Autor wątku Autor wątku LUIZKA29M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LUIZKA29M

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Jestem poszkodowana w wypadku drogowym.Sprawca przyznał sie do winy,byl pod wpływem alkoholu.Uciekl z miejsca zdarzenia.Jestem w ciazy,bardzo to przezylam.Sprawca ma brata w Policji i mocne plecy(znajomosci z roznymi waznymi osobami) Chce oddac sprawe do sadu do Krakowa poniewaz mieszkam w malym miasteczku a sprawca juz przekupuje Policjantow i swiadkow.Co powinnam zrobic?Prosze o porade lub sugestie

LUIZKA29M napisał:
Chce oddac sprawe do sadu do Krakowa
Jeśli chodzi o sprawę karną, to sprawa będzie się toczyć przed Sądem własciwym terytorialnie dla miejsca popełnienia przestępstwa. Zmiana miejsca orzekania następuje wyjątkowo i tylko w sytuacji kiedy Sąd właściwy z jakiś przyczyn nie chce lub nie może rozpatrzeć sprawy.

mieszkam w malym miasteczku a sprawca juz przekupuje Policjantow i swiadkow.Co powinnam zrobic?
Ma Pani jakieś dowody na korupcję czy jest to tylko Pani opinia nie poparta żadnymi dowodami?
Jeśli ma Pani dowody na korumpowanie policjantów lub bezprawnego wpływania na zeznania świadków to proszę złożyć zawiadomienie o przestępstwie do Prokuratury.

Otoz co do korupcji Policjantow to rozmawiajac podczas przesłuchania z Policjantami prowadzacymi sprawe dostałam potwierdzenie słowne ze tak jest ale boja sie o stanowiska.

Powrót