Sprawdzenie używanego auta kupowanego w DE

• Autor wątku Autor wątku nika44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nika44

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 103
Witam, czy w De istnieje możliwość sprawdzenia auta, które chce kupić po nr VIN ? Jeśli tak to gdzie?
Wiem, że można w DEKRA, TUV itp. ale tam są długie terminy oczekiwania, a ja nie chce stracić okazji.
Chodzi mi generalnie o to, czy auto ma autentyczny przebieg i czy nie miało wypadku. Wiem, ze miało malowany tylny zderzak, poniewaz był porysowany i jest sprzedawane w zwiazku ze śmiercią właściciela. Jest stosunkowo nowe ( 2 lata), jeździł nim starszy pan i ma przejechane niespełna 20 000. Pierwsze badanie TUV musi przejśc za rok. W książce serwisowej widnieje jedynie wpis z przed roku o wymianie oleju i z tego roku, że nic nie trzeba było naprawiać. Powinnam wierzyć na słowo?? Trochę się obawiam. Auto widziałam, jechałam, nie wzbudziło podejrzeń. O zderzaku powiedział sprzedający, ale sama bym się nie zorientowała. Zastanowiło mnie tylko, że zderzak nie był malowany w serwisie, a w renomowanym warsztacie, ale po znajomości i bez rachunku. To wzbudziło moj brak zaufania.Cena wydaje się być dość wysoka w porównaniu z takimi samymi modelami z innych części De. Doradzcie coś proszę. Moze można jakoś to w miarę szybko sprawdzic.

Dziękuję. A jaki koszt orientacyjnie takiego sprawdzenia?

Powrót