Sprawdzian nie oddany przez 2 miesiące? Co z tym zrobić?

• Autor wątku Autor wątku kora2232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kora2232

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, jestem uczennicą 2 klasy gimnazjum i razem z moimi przyjaciółmi z klasy mamy problem:

Nasza nauczycielka, nie oddaje sprawdzianów już 2 miesiąc wciąż robiąc kolejne i kolejne. Mówiliśmy jej delikatnie że to niezgodne ze statutem a ona zaczynała mówić że wcale tak nie jest, a że statut dobrze znam to chciało mi się śmiać ale no niestety nie mogłam się z nią kłócić bo to by nie miało sensu a i tak dla mnie skończyło by się uwagą. Zgłosiliśmy już sprawę dwukrotnie do wychowawcy klasy lecz skończyło się na "obrazie majestatu" i oddanych kartkówkach z nawet nie wiem z kiedy oraz szybkie poprawy sprawdziany z przez wczoraj. A sprawdziany z przed kilku miesięcy dalej czekają... W statucie dokładnie pisze i tu zacytuje ''Termin zwrotu ocenionych testów i kartkówek nie może być dłuższy niż tydzień, prac klasowych - 2 tygodnie''. Niestety w statucie szkoły podstawowej (bo to tego muszę się prawnie stosować) nic więcej ie pisze np. jakie mogą być konsekwencje etc. Lecz w starym statucie gimnazjum było napisane że nauczyciel nie może robić następnej pracy klasowej jeżeli uczeń nie zna oceny z poprzedniej. Gdzieś jeszcze czytałam że w takim wypadku uczeń może odmówić wpisania oceny lub powinno się wpisywać najlepszą ocenę z danego przedmiotu.

Ma ktoś jakieś pomysły co zrobić w tym wypadku, pójście do dyrektora i interwencja rodziców nie wchodzi w grę, ponieważ ona dalej będzie robiła to samo - czyli oddawała prace po 3 miesiącach. Potrzebne nam coś co zapamięta do końca swojej nauki w szkole (a przynajmniej naszej)
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!:serce:

Powrót