sprowadzenie wyrejetrowanego samochodu z niemiec do polski

• Autor wątku Autor wątku milian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam problem z kupnem samochodu z Niemiec. Chcę kupić od prywatnego właściciela i sprowadzić je do Polski tylko że auto aktualnie jest wyrejestrowane w Niemczech i przegląd techniczny ważny jest tylko miesiąc. Czy nie będę miał problemu zarejestrować samochodu w Polsce i jak ma wyglądać ponowne zarejestrowanie go w Niemczech aby zjechać na tablicach zjazdowych? Byłbym bardzo wdzięczny gdyby Ktoś udzielił rzetelnych informacji na ten temat. Mianowicie co po kolei mam zrobić by bez żadnych problemów go kupić i sprowadzić.
Na marginesie: czy ponowna rejestracja samochodu (wyrejestrowanego) różni się czymś od przerejestrowania go na tablice zjazdowe?
Z góry dziękuję za odpowiedź

z umowa kupna, briefem i starym dowodem rej. idziesz do Verkehrsamtu, gdzie zalatwiasz dowod rejestracyjny na zolte tablice krotkoterminiowe dokladnie na dni 5

milian
Po co ci te kombinacje rejestracja w Polsce i ponownie w Niemczech

no dobrze, ale w Polsce jest tak, że nie mogę zarejestrować pojazdu, który był już wcześniej wyrejestrowany. Czy więc jeśli w Niemczech samochód jest wyrejestrowany i posiada zaświadczenie o wymeldowaniu pojazdu, to czy nie będę miał problemu żeby go zarejestrować w Polsce?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Żaden problem, bo w przeciwieństwie do Pl w Niemczech pojazd można wyrejestrowac, wiec tym sie nie sugeruj

Powrót