Sprzeciw od nakazu zapłaty pilnie potrzebna pomoc

• Autor wątku Autor wątku Aleyou
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aleyou

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Nie całe dwa tygodnie temu dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym, za okres przez większość z lokalu byłem wymeldowany i nie zamieszkiwałem w nim, dopiero dzisiaj napisałem i wysłałem sprzeciw od nakazu zapłaty.

Problem jest z adresem na który pismo wysłałem, pismo wysłałem na adres z koperty, jednak zapoznając się uważniej z nakazem zauważyłem że pod wiadomością jest informacja żeby sprzeciw wysyłać inny adres(ten sam wydział ale inny adres)

Czy w w/w sytuacji muszę jeszcze raz ten sprzeciw wysyłać czy nie będzie problem z przekazaniem mojego sprzeciwu do odpowiedniego sądu.

bardzo zależy mi na czasie, termin w którym mogę wysłać sprzeciw upływa w niedzielę, jeśli będzie trzeba wysyłać ponownie czy nie będzie problem z powodu wysłania tego samego sprzeciwu pod dwa różne adresy.

serdecznie dziękuję za każdą pomoc.

Z poważaniem Piotr.

Pierwszy raz spotykamy się z "informacją, żeby sprzeciw wysłać na inny adres". Czy nazwa wydziału się zgadza? Może sąd jest w remoncie lub wydział jest w trakcie przenoszenia do innego budynku? Z ostrożności powiniem Pan wysłać sprzeciw jeszcze raz o ile oczywiście nie minął termin. Jeśli minął, proszę wysłać pod właściwy już adres pismo informacyjne, że sprzeciw został nadany w terminie i wskazać adres z koperty.

Pierwszy raz spotykamy się z "informacją, żeby sprzeciw wysłać na inny adres". Czy nazwa wydziału się zgadza? Może sąd jest w remoncie lub wydział jest w trakcie przenoszenia do innego budynku? Z ostrożności powiniem Pan wysłać sprzeciw jeszcze raz o ile oczywiście nie minął termin. Jeśli minął, proszę wysłać pod właściwy już adres pismo informacyjne, że sprzeciw został nadany w terminie i wskazać adres z koperty.[/QUOTE]

W niektórych Sądach to standard. Przykładowo:
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia Wydział Gospodarczy mieści się przy ul. Kordylewskiego, ale całą korespondencję należy kierować na l. Przy Rondzie 7.

W rzeczywistości budynki oddalone są o ok. 100 metrów :)

@autor
Ja też, na wszelki wypadek wysłałbym ponownie.

Powrót