C
chomikxpl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Pytam tutaj ponieważ bardzo pilnie potrzebuję pomocy. Sprawa jest na prawde bardzo ważna i nie wiem co zrobić. Sprawa wygląda następująco: Ja stwiwrdzoną migrene, jestem podatny na zakażenia i bardzo dużo opuszczam w szkole ale staram się to w miare nadrabiać. Najwięcej nieobecności mam na fizyce i tutaj się zaczyna problem. Na 21 dotychczas zrealizowanych lekcji mam obecność tylko na 8 z nich :/ Opuściłem dwa sprawdziany. Po jednym z nich przyszedłem na drugi dzień i spytałem pana kiedy mogę go napisać bo nie lubie mieć zaległych sprawdzianów a pan powiedział "Teraz mi sie nie chce bo są zaraz święta, przyjdź do mnie po świętach". Po świętach była wycieczka klasowa i po wycieczce na lekcji podszedłem i znów spytałem "Kiedy mogę napisać ten sprawdzian który opuściłem" a pan na to ppodajże "Przyjdź do mnie za tydzień" to znów przyszedłem a pan na to "Teraz to już sobie go odpuść.". Było tak i z drugim sprawdzianem. No i dzisiaj przy wystawianiu propozycji pan mi mówi że nie ma z czego wystawić i wpisuje mi dwie jedynki za to że nie pisałem. Ja pytam dlaczego a on "Trzeba było je napisać" no więc przynajmniej spytałem "Kiedy mógłbym to poprawić? A pan na to "Już za późno". Mi się wydaje że sprawdzian można poprawić w ciągu 2tygodni od wpisania oceny. Jeżeli chodzi o frekwencję to przeliczyłem i w ciągu 2/3 tygodni mógłbym to nadrobić i byłoby to 2tygodnie przed końcem roku. Pan mi powiedział że mogę pisać egzamin klasyfikacyjny którego ja osobiście bym nie chciał. Zawsze mam około 80%frekwencji i 4 z fizyki a w tym semestrze nie poszło mi dobrze i mam następujące oceny z fizyki: 2, 1, 1. Nie wiem co mam robić i bardzo proszę o pomoc bo boje się tego czy zdam do następnej klasy. Zazwyczaj mam średnią ~4.0 a teraz nagle nie zdam?
Co zrobić?