Sprzedałem siodło ?

• Autor wątku Autor wątku Piotrhors
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrhors

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam nastąpiła tak sytuacja dnia 08-03-2015 sprzedałem siodło w stanie takim jak wysyłałem zdjęcia był to sprzęt używany w ogłoszeniu zawarłem taką formułkę:Witam sprzedam siodło ujeżdżeniowe w stanie bdb , Siodło ma około 2-3 lat . Siodełko codziennie po jeździe konserwowane i czyszczone. Siodło bardzo wygodne i miękkie bardzo dobrze trzyma ale nie chamsko daję swobodę ruchu . Kupujący zapoznał się ze stanem technicznym siodła !! Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia podczas transportu i wysyłki siodła !! Zdjęcia wysyłam na meila .
I wysłałem foty taki jaki był stan siodła i nie wiem czy mam uznać reklamacje czy nie ? Kupujący chce aby zwrócił jakąś kasę około 300 zł i on sobie poradzi z tym ?

Poradzi sobie z naprawą siodła stwierdził że da rymarzowi i on zrobi

A potem Ci napisze że jednak wyszło więcej i masz mu dopłacić, zarządaj żeby przysłał siodło, a ty ropatrzysz reklamacje

Chodzi o to że on zapłacił przez allegro kup teraz i ta formułka była w ogłoszeniu co prędzej napisałem i wysłałem autentyczne zdjęcia siodła z zaznaczonymi elementami :) to co ona wypisała to było zaznaczone , i chyba reklamacji nie uznam jeżeli siodło było w takim stanie jaki przedstawiono w ogłoszeniu

Nic nie napisałeś odnośnie roszczeń kupującego, jeżeli siodło ma wady o których nie poinformowałeś kupującego, to reklamację powinieneś uznać, jeżeli jest zgodne z umową, to reklamacja może zostać rozpatrzona negatywnie.

Formułka było że zapoznał się ze stanem technicznym siodła wysłałem mu zdjęcia z zaznaczonymi wadami siodła i on przyjął to i mówił że okej ze mam wysłać siodło . Więc wiedział co i jak z wadami

Napisałem temu Panu że według mojej opinii siodło jest w bardzo dobrym stanie za taką cene jaką wystawiłem a on powiedział że mu odpowiada itd :)

O ile kupujący został poinformowany w sposób nie budzący wątpliwości o wadach, które sprzedana rzecz posiada i mimo tych wad się zdecydował, to już problem kupującego.

Ma on prawo reklamować ale inne wady, o których go sprzedający nie poinformował.

Powrót