Sprzedana spółka a dostaje na prywatny adres pisma.

• Autor wątku Autor wątku Krzysiek1922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysiek1922

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam. Proszę o pomoc. Otóż w zeszłym roku założyłem sp z o.o. od zera po pół roku ją sprzedałem we wrześniu 2016, z tego co zauważyłem w krs nowy właściciel sprzedał kolejnemu.

Problem mój polega na tym że spółka prawdopodobnie zalega z wierzytelnościami za wynajem lokalu. Dowiedziałem się o tym gdyż spółka wynajmująca lokal wysyłała do mnie na adres prywatny pismo z nazwą spółki i moje dane.

Ja odesłałem im pismo że udziały spółki sprzedałem i proszę o kierowanie korespondencji do przedstawicieli spółki w załączniku dołączyłem umowę sprzedaży. Najemca lokalu przysyła mi pisma na mój prywatny adres nie do mnie lecz do spółki i nawet jeśli bym chciał nie mogę tego odebrać bo nie posiadam uprawnień ani pieczątki.

Proszę o odpowiedzi co dalej z tym wszystkim zrobić.Czy spółka najemca może posługiwać się moimi danymi bez mojej zgody ?. Pozdrawiam

Krzysiek1922 napisał:
Najemca lokalu przysyła mi pisma na mój prywatny adres nie do mnie lecz do spółki i nawet jeśli bym chciał nie mogę tego odebrać bo nie posiadam uprawnień ani pieczątki.
najemca lokalu - to podmiot który płaci czynsz, ten któremu czynsz JEST PŁACONY to wynajmujący.
Korespondencje dot.zaległości spółki powinni kierować na adres spółki w KRS. I tu dochodzimy do sedna sprawy:
1.czy nadal figureuje pan w KRS jako prezes spółki?
2. czy zobowiazanie powstało w czasie gdy był pan prezesem lub figurował pan w KRS?
ps. teraz zauważyłem,że post jest sprzed pół roku...ale moze bedzie odp...

PatrykzSzuflady napisał:
najemca lokalu - to podmiot który płaci czynsz, ten któremu czynsz JEST PŁACONY to wynajmujący.
Korespondencje dot.zaległości spółki powinni kierować na adres spółki w KRS. I tu dochodzimy do sedna sprawy:
1.czy nadal figureuje pan w KRS jako prezes spółki?
2. czy zobowiazanie powstało w czasie gdy był pan prezesem lub figurował pan w KRS?
ps. teraz zauważyłem,że post jest sprzed pół roku...ale moze bedzie odp...

Witam. Sprawa chyba została załatwiona bo już nic nie przychodzi. Nie figurowałem wtedy już jako prezes. Zobowiązanie powstało prawie rok po zmianie prezesa. Pozdrawiam

Powrót