Sprzedanie zegarka na olx

• Autor wątku Autor wątku jacobug
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacobug

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam. Niedawno temu sprzedałem zegarek na allegro. Najpierw dogadałem się z kupcem na olx że wystawię go na allegro. Sprzedawałem go używanego, opisałem w aukcji napisy takie jak na zegarku oraz że zegarek używany oraz że wskazówka sekundnika się tnie. Po przyjściu do kupca zegarka stwierdził że jest on nie oryginalny (chociaż nigdzie nie zaznaczałem że jest). Zegarek poszedł za 100zł. Dogadałem się z nim że odeślę mu pieniądze, jeśli mi on wyślę zegarek w stanie takim jak ja mu wysłałem. Przyszedł mi dzisjaj i okazało się że wskazówki sekundnika wogóle nie chodzą, folia zerwana z tarczy zegarka oraz po śrubkach (nie dokręcone w taki sposób jak ja wysłałem, oraz poniszczone tak jak by były otwierane za pomocą noża) że było w środku coś grzebanę. Czy w takim przypadku powinienem oddać pieniądze, czy zwrócić zegarek. Dodam iż kupiec chciał mi go zwrócić bo stwierdził że nie oryginalny, ale w aukcji nic nie było opisane że jest, oraz że używany. Co w takiej sytuacji zrobić ?

PS: Dodam że zdjęcia przedstawiały faktyczne zdjęcia zegarka oraz dosłałem poprzez portal olx pare dodatkowych zdjęć

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót