Sprzedawca nie odebrał reklamowanego towaru.

• Autor wątku Autor wątku nasij
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nasij

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Wysłałem 03.08.2017 przesyłkę z niedziałającym widelcem (amortyzator) kupujący nie odebrał przesyłki. Sprzedawca dostał awizo 04.08 i 14.08. Decyzja o zwrocie do nadawcy nastąpiła 21.08 jutro przyjdzie. Rower był kupiony w kwietniu 2016. Sprzedawca ma 2 adresy dzwoniąc przed wysłaniem powiedział że obojętnie na który. Dzisiaj powiedział że tam jest tylko siedziba firmy a sklep jest pod drugim adresem. Czy wysyłać jeszcze raz na 2 adres? Czy sprzedawca pokryje koszty 2 przesyłek i zwrotu przez pocztę polską?

Nie nagrywałem tej rozmowy w informacji od sprzedającego na allegro są podane dwa adresy i nie pisze na który trzeba odsyłać.

Nie wysyła się paczki z reklamowanym towarem bez potwierdzenia adresu przez odbiorcę. Piszesz mu pismo email w którym zgłaszasz rękojmię z prośbą o potwierdzenie adresu. Jeżeli nie chce potwierdzić adresu to piszesz z że traktujesz to jak odrzucenie rękojmi i piszesz pismo do swojego rzecznika a on wymusza na sklepie podanie tego adresu. Przykro mi ale musisz tak działać jakby chcieli Cie oszukać. Wszystko na pismie, nic na mordę a najlepiej nagraj uszkodzenie przed wysyłką i zrób dokumentację. Wypisz co działa co nie działa i co mają naprawić wymienic. Bo czesto naprawiaja jedno i psują drugie a potem mówią ze to ty zepsułes.

DietrichIvanov napisał:
Nie wysyła się paczki z reklamowanym towarem bez potwierdzenia adresu przez odbiorcę.

Dlaczego? :o
Czy jest (prawny) obowiązek wykonać w/w czynność?

DietrichIvanov napisał:
Piszesz mu pismo email w którym zgłaszasz rękojmię z prośbą o potwierdzenie adresu.

Dlaczego? :o
Zadzwonić nie może? A jak nie ma podanego @?

Najlepiej będzie żebyś przeczytał Ustawę Konsumencką od deski do deski. Albo inne tematy na forum.

Ostatnia edycja:
Arturo ja nie wysyłam bez potwierdzenia adresu wiec radze jak sam robie. Wygralem fo tej pory 4 spory wiec chcialem pomoc. ok poczytam.

Może i zadzwonić jesli nagra rozmowę ale latwiej jest miec dowod na pismie.

Powrót