K
kropka1981
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Kilka dni temu zakupiłam w sklepie internetowym fotelik samochodowy. Trzy dni później otrzymałam fakturę pro forma do zapłaty, którą opłaciłam. I tu zaczęły się schody. Próbowałam skontaktować się następnego dnia z właścicielką sklepu celem potwierdzenia zaksięgowania wpłaty (e-mail). Nie ma z panią żadnego kontaktu. Nie odbiera żadnych telefonów od kilku dni, nie odpowiada na maile, towar nie został najprawdopodobniej wysłany - regulamin sklepu określa czas wysyłki, czas już minął z nawiązką. Zaniepokojona poszukałam opinii na temat sklepu i okazało się, ze pani jest oszustką - mam potwierdzone informacje o odbytych sprawach z powództwa cywilnego o oszustwo, pozwy zbiorowe etc. Wysłałam pani grzecznie sms, że jeśli nie wyśle towaru podejmę kroki prawne w stosunku do niej, dając jej jednocześnie czas do wieczora aby skontaktowała się ze mną. Oczywiście nie uczyniła tego. Wysłałam jej więc e-mail wraz z załączonym wezwaniem do wydania rzeczy w ciągu 7 dni, nadmieniając, ze pismo zostało wysłane również pocztą tradycyjną. Co dalej robić???