Sprzedawca sprzedał towar komu innemu

• Autor wątku Autor wątku bdkacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bdkacz

Użytkownik
Odpowiedzi
168
Witam serdecznie

Chciałem dowiedzieć się jakie mam prawa w następującej sytuacji. Zamówiłem towar (osoba prywatna) w sklepie internetowym(firma),sklep przyjął zamówienie,towar miał status "wysyłka w 24h", poproszono mnie o zapłatę (zamówienie płatne przelewem), wpłaciłem kwotę,zamówienie zmieniło status na "skompletowane / gotowe do wysyłki" po czym...na drugi dzień sklep zadzwonił,że mnie przeprasza,ale ktoś sprzedał ten towar w sklepie stacjonarnym i nie odznaczył tego w systemie. I towaru nie ma, i nie wiadomo kiedy będzie.

Czy mam prawo domagać się od sklepu dostarczenia towaru w umówionym terminie (24h) i guzik mnie interesuje skąd go wezmą,skoro potwierdzili zamówienie i jego dostępność ?

Ostatnia edycja:
domagac sie zawsze mozna nawet pojsc z tym do sadu ale po co kazdemu moze zdarzyc sie pomylka.

Pomylić się niby można,ale wówczas chyba się nie potwierdza zamówienia i nie domaga się kasy za towar?

Czyli mogę iść z tym do sądu? W sumie to gyzik mnie interesuje skad wezmą towar, mogą kupić o konkurencji.

sprzedaje na allegro wysylalam robiac listy kiedy wysylka pojdzie pozniej dopiero pakuje i zdarza sie raz czy dwa razy w roku ze wtedy wychodzi ze towar albo sie uszkodzil lub bl;ednie wystawione klienci sa w stanie zrozumiec po ludzku ze wyszla taka sytuacja .Zawarliscie umowe i do sadu isc mozna ale co ci to da stracisz czas a sprzedawca poniesie koszty sprawy bo na odszkodowanie nie licz unas nie ma czegos jak straty moralne chyba ze udowonisz ze jakies koszta poniosles .Najlepiej daj sobie spokoj

w tym wypadku nawet chyba do sądu nie ma sensu dawać sprawy, bo nie zawarli żadnej umowy. To nie jest allegro tylko jakiś e-sklep. I jak nie chcą wysyłać to wystarczy żeby zwrócili kasę.

bebo napisał:
Jesteś tym sprzedawcą, który miał wysłać towar do bdkacz?
akurat ja sprzedaje gry na ps3 i inne konsole wiec to nie ja :) Opisalem tylko ze tak sie zdarza i powinno sie zrozumiec

Powrót