Sprzedawca wysyła mnie do odległego serwisu.

• Autor wątku Autor wątku wizu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wizu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Kupiłem kilka miesięcy temu odtwarzacz mp3 w jednym z supermarketów. Parę dni temu przestał bez żadnej przyczyny czytać pliki. Więc zaniosłem odtwarzacz do tego supermarketu, w którym go kupiłem. A tam nikt nie chce go przyjąć (gwarancja jest na 12 miesięcy) i mówią mi żebym reklamował w autoryzowanym serwisie, czyli w Warszawie. A ja mieszkam na drugim końcu Polski... Czy mogę coś na to poradzić?

Proszę skorzystać z uprawnień wynikających z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Wg tej ustawy odpowiedzialność za niezgodność towaru ponosi sprzedawca, a nie serwis, gwarant czy ktokolwiek inny.
Proszę napiać pismo, powołując się na tę ustawę. Należy w nim zażądać naprawy lub wyminany towaru na nowy. Informacje o tym co powinno zostać zawarte w tym piśmie są na forum. Wraz z pismem proszę oddać odtwarzacz. Kopię pisma z datą i podpisem osoby, która przyjęla odtwarzacz zabieramy ze sobą. Teraz sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie sie do twojego żądania. Wiec pozostaje czekac:)
Jesli uzna twoje roszczenie (potwierdzi to w pismie, ktore wysle do ciebie lub nie da znaku życia przez 14 dni) wtedy sprawa jest prosta.

Powrót