Sprzedaż auta na częsci bez paierów

• Autor wątku Autor wątku larwa07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

larwa07

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam takie pytanie
Chce sprzedać auto na części w całości jednej osobie. Auto nie ma oc nie ma przeglądu nie ma dowodu rejestracyjnego Auto od 2000 roku stoi w garażu.
Właściciel auta wyjechał do Chicago w 1984 roku i ślad po nim zaginął Nie ma kontaktu nawet był szukany przez konsulat władze federalne policję sąd i nic nie znaleziono go. Auto do 2000 roku było używane było płacone oc przeglądy itp po prostu płaciło się za tego właściciela i jeździło. od 2000 roku oc nie płacone brak przeglądu żadne papiery do płacenia oc nie przychodzą temu właścicielowi na adres na jaki był zameldowany w polsce. Po prostu tak jaby urzędy zapomniały o tym właścicielu i jego aucie.

i teraz mam pytanie chcę sprzedać to auto na części.nie ma dowodu rejestracyjnego bo zagonił a i tak był stary ten książeczkowy i co mam zrobić żeby nie zrobić dziadostwa. sprzedać auto i spisać umowę kupna sprzedaży części samochodowych zdemontować tablice rejestracyjne i sobie schować, a w tej umowie zaznaczyc np sprzedaz auta z przeznaczeniem na czesci brak dokumentów nie mozna pojazdem sie poruszać po drogach publicznych? czy dodać taki punkt zeby przyszły kupujący np nie jeżdził i nie narobił dziadostwa.??

Prawowity właściciel już raczej się nie pojawi w Polsce chyba nie żyje jak od 26 lat nie można go znaleźć zidentyfikować .

Poradźcie co zrobić jak sprzedać to auto na części ale w całości jednej osobie żeby nie było problemów wartość tego auto to około 500złotych

i co w zwiazku z sasiedzedzniem ruchomośći? jaka dalsza procedura?

Powrót