sprzedaż auta z Polski do USA

• Autor wątku Autor wątku hektor 1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hektor 1977

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam możliwość sprzedania auta do USA. Klient chce zrobić mi przelew bankowy na moje konto .A później wysłać do mnie człowieka po odbiór samochodu. Czy sprzedając auto muszę gdzieś to zgłaszać i czy nie będę miał z tym faktem jakiś problemów jeśli chodzi o podatki lub umowy bądź wyrejestrowania auta.

A jak ta transakcja ma wygladac w szczegolach? Czy moglbys troszke dokladniej to opisac?

Witam mam podobną sprawę.. z tymże przyznam się iż wydaje mi się że to ściema jakaś. mąż sprzedaje motocykl. odezwał się ktoś rzekomo z USA, pisze "kali lubić kali kochać", twierdzi iż pieniądze prześle za pomocą pay pas, że nie ma dostępu do swojego banku z powodu charakteru swojej pracy i że później podeśle zaufaną osobę z transportem po motocykl. obawiam się iż ktoś chce wyłudzić dane. jest to z pewnością nieopłacalne dla tej osoby... dlatego obawiam się , że to oszustwo. co o tym sądzicie?

Ewidentne oszustwo, próba wyłudzenia kasy. Oczywista sprawa, że koszty zakupu pojazdu używanego/nowego w USA są dużo mniejsze jak import z Polski. Co do samochodów na zółtych tablicach taka sytuacja nie ma możliwości bytu.

Powrót