Sprzedaż dlugu alimentacyjnego

• Autor wątku Autor wątku deepack16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

deepack16

Użytkownik
Odpowiedzi
146
Witam.
Mój ojciec zalega mi alimentami na kwotę prawie 19 tysiecy ( bieżących nie dostaje dostawałem jak się uczyłem z FA )
Co jakiś czas dostaje pismo od komornika że nastąpiło zajęcie wynagrodzenia ale Ojciec jest tak cwany że jak następuje to zajęcie to się zwalnia z pracy
Aliemntow zaległe na rzecz wierzyciela 19tysiecy
Zaległości dla FA 3500
Zaległości dla Likwidatora Da 4450
Opłata egzekucyjna 2200
Podatek VAT 400zl
Są to kwotę zaokrąglane
Sygnatura jest z 2008 roku
Ja rozumie że komornik najpierw musisz spłacić FA a na koniec ja
Pytanie czy są firmy które te długi skupują za odpowiedni procent ?
Dodam że ojciec przepisał wszystko co miał na rodzinę aby komornik nie mógł zająć nic

Jest głupi a nie cwany o czym świadczy między innymi "przepisanie" wszystkiego na rodzinę a co dziwniejsze, dlaczego pytający mający taką wiedzę nic z tym jeszcze nie zrobił.
t.j. 527 kc i 300 kk

Dziękuję za odpowiedź
Co mam zrobić nie mam pewności że ona tak zrobil
Powiem tak miał mieszkanie po babci która zmarła samochodem jeździ też pewnie nie jest na niego
Ma też inne dzieci z którymi mieszka bez żony ( zmarła ) w tym domku nie mieszkają ( nie mam pojęcia co z nimi się dzieje może jest przepisany na ojca córkę
Ojciec mieszka z partnerką
Co ja mogę zrobić jak nie mam żadnych dowodów że on coś przepisał ( a jak przepisał to pewnie xxxx lat temu )

Czy mogę coś innego wymyślić jestem w ciężkiej sytuacji i bardzo potrzebne są mi te zalegle alimenty

deepack16 napisał:
Czy mogę coś innego wymyślić jestem w ciężkiej sytuacji i bardzo potrzebne są mi te zalegle alimenty
Możesz poprosić ojca żeby spłacił Ci zaległe alimenty.

Powrót