Sprzedaż herbaty konopnej

• Autor wątku Autor wątku Darcik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Darcik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Hej.
Ratując się przed skutkami inflacji dywersyfikacja źródeł dochodu rozpoczelismy pare miesiecy temu hodowle konopii włóknistych cbd na mala skalę. Gdybym wiedzial że napotkam tyle przeszkod w tej działalności to nigdy bym sie nie podjal. Jednak pytanie dotyczy:
Jestem producentem-hodowca, mam wszystkie pozwolenia na hodowle i produkcje suszu z CBD. Jako ze jeszcze nie moge sprzedawac suszu do palenia (akcyza i glupie unijne pozwolenia na które czeka sie po rok czasu) chciałbym sprzedac jakos swoj produkt aby zwrocily sie koszty produkcji i byla kasa na produkcje kolejnych cykli. Jako ze mam już trochę produktu odłożone pomyslalem ze sprzedam go jako herbate konopna i teraz:
- czy potrzebuje jakies pozwolenia do sprzedazy takiego suszu jako napar ziolowy do picia?
- czy po zmieszaniu go z takimi ziolami jak melisa czy ostropest moge to sprzedawac jako mieszanke ziół bez jakis specjalnych pozwolen?
Nie mam sklepu ziolowego a cala sprzedaz by odbywala sie przez internet (allegro, sklep online), nie sa to duze ilosci - moze 5-10kg miesiecznie.
Nigdzie nie moglem znalezc odpowiedzi, ktos ogarnia temat?
Pozdrawiam

Powrót