Sprzedaż internetowa , a zwrot towaru

• Autor wątku Autor wątku adelcia13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adelcia13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Chciałabym uzyskac informacje dotyczącą zwrotu towaru zakupionego na odległość. Dokonałam zakupu kilku ubrań w sklepie internetowym. ***. Producent na swojej stronie oferuje polskie bluzki i sukienki damskie z treści wynika, że są szyte właśnie w Polsce. Teraz wiem , że to tylko chwyt marketingowy. A ubrania są importowane i kiepskiej jakości. Pi otrzymaniu przesyłki , natychmiast skontaktowałam się mailowo z tzw. producentem zadając zwrotu . I tu zaczynaja się schody. Odwlekanie, próba dziwnych wymian, obniżka ceny. Wymieniamy się wiadomościami , a czas upływa . Ewidentna gra na zwłokę . Nie podawano mi adresu zwrotnego. Po moich uporczywych monitach podano mi adres zwrotu ale do Niemiec.Mimo iż paczka została nadana w Polsce. Stad moje pytanie czy mam jakieś narzędzia prawne jako konsument aby wymóc na (tzw. Krajowym producencie.)Zwrot towaru w Polsce ? Dodam, że na stronie nie ma kompletnie żadnego numeru telefonu ani adresu tylko adres mailowy.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niestety dałeś się naciągnąć na chińskiej stronie z bublowatym towarem. Niestety takich stron mnóstwo. Odpisuje ci bot. Firma jest bodajże z Hongkongu. Niestety w kwestii prawnej nie pomogę bo firma nie jest nawet z EU. Na przyszłość. Koniecznie sprawdzamy dane kontaktowe. Czy jest adres firmy i adres zwrotów. Mnóstwo złych opinii w internecie ma ten sklep. To też warto sprawdzać.

karolla0905 napisał:
Niestety dałeś się naciągnąć na chińskiej stronie z bublowatym towarem. Niestety takich stron mnóstwo. Odpisuje ci bot. Firma jest bodajże z Hongkongu. Niestety w kwestii prawnej nie pomogę bo firma nie jest nawet z EU. Na przyszłość. Koniecznie sprawdzamy dane kontaktowe. Czy jest adres firmy i adres zwrotów. Mnóstwo złych opinii w internecie ma ten sklep. To też warto sprawdzać.

Witam. Dzięki za odpowiedź. Nie pociesza mnie to ale mimo wszystko dziękuję.
Kontaktowałam się z rzecznikiem UOKiK. Sugerował aby odeslać towar na adres wysyłki czyli do polskiej firmy mieszczącej się Ołtarzowie ok/ Poznania i jest zarejestrowana w Polsce. Pozdrawiam.

Powrót