G
grzediekgr3
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum.
Potrzebuję porady w sprawie sprzedaży towaru za granicę RP.
Jestem miłośnikiem motoryzacji. Okazało się, że posiadam od kilku lat części do bardzo rzadkiego modelu samochodu, które leżały na strychu. Pokazałem je na międzynarodowych grupach/forach. Mam chętnych na kupno z UE, Szwajcarii oraz z innych oddalonych krajów, np. USA, Australia, Nowa Zelandia.
Wartość towaru to około 1000 Euro.
W jaki sposób najlepiej zrobić aby były dokonane wszystkie formalności?
Przez jaką platformę kupujący mógłby dokonać płatności aby pieniądze znalazły się na moim koncie?
Założyć konto na Ebay i tam dokonać sprzedaży?
Znajomy proponuje mi platformę Western Union.
Jeśli ktoś z Państwa dokonywał takiej sprzedaży, to będę bardzo wdzięczny za wskazówki jak wszystko zrobić od początku zgodnie z prawem.
Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Potrzebuję porady w sprawie sprzedaży towaru za granicę RP.
Jestem miłośnikiem motoryzacji. Okazało się, że posiadam od kilku lat części do bardzo rzadkiego modelu samochodu, które leżały na strychu. Pokazałem je na międzynarodowych grupach/forach. Mam chętnych na kupno z UE, Szwajcarii oraz z innych oddalonych krajów, np. USA, Australia, Nowa Zelandia.
Wartość towaru to około 1000 Euro.
W jaki sposób najlepiej zrobić aby były dokonane wszystkie formalności?
Przez jaką platformę kupujący mógłby dokonać płatności aby pieniądze znalazły się na moim koncie?
Założyć konto na Ebay i tam dokonać sprzedaży?
Znajomy proponuje mi platformę Western Union.
Jeśli ktoś z Państwa dokonywał takiej sprzedaży, to będę bardzo wdzięczny za wskazówki jak wszystko zrobić od początku zgodnie z prawem.
Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.