Sprzedaż kart SD z nawigacjami, które są kopiamii

• Autor wątku Autor wątku KnighT90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KnighT90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dobry wieczór.

Chciałbym się dowiedzieć, jakie mogą być konsekwencje handlu na allegro kartami SD z mapami do samochodu, które są prawdopodobnie kopiami.

Nie dokonuje procederu kopiowania tych kart, a jedynie kupiłem kilkanaście sztuk od (powiedzmy krótko: nieznajomego) za bardzo korzystną cenę.

Mapy są sprawne, kilku klientów potwierdziło ich działanie.

Oczywiście nie mówię tutaj o obrocie 100 sztuk w ciągu tygodnia, tylko np. jednej w ciągu tygodnia.

Czekam na odpowiedź od osoby, która zna się w tej kwestii.

Pozdrawiam

Paserka w twoim wykonaniu rozpowszechnianie utworu bez zgody osoby uprawnionej

programy nawigacji firmy imagis - organizacja OZZ jest PRO Warszawa a oni nie daruja

Ostatnia edycja:
Jeżeli się nie mylę, to jest to kopia tych map:
***mod***

Na pewno nie jest to firma imagis.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Po co wniosek o ściganie?
Paserstwo jest ścigane z urzędu.

nie wiemy czy to paserstwo bo sprzedaż ze sklepu - może ma zgodę od PRO tego nie wiemy ale już autor zakopując je w ilości większej niż potrzebuje a ma zamiar je sprzedawać rozumieć rozpowszechniać to wtedy popełnia wiec PRO złoży wniosek o ściganie jak zawsze z całej gamy ma do tego stosowny druk wypełniając go jak tylko któryś z policjantów zauważy pojawiające się te wersje i go zawiadomi z prośba o sciganie

a jeszcze jedno PRO przypisuje tutaj sobie reprezentowanie każdego oprogramowania które nie posiada faktycznych przedstawicieli autorów w PL. tak wiec zdarzyło się iż PRO złożyli wniosek o ściganie osoby uprawnionej do rozpowszechniania oprogramowania.
W AO również pomimo wyjaśnień pojawiło się oskarżenie. Dopiero sąd uniewinnił.

Kalibabka napisał:
nie wiemy czy to paserstwo bo sprzedaż ze sklepu - może ma zgodę od PRO tego nie wiemy ale już autor zakopując je w ilości większej niż potrzebuje a ma zamiar je sprzedawać rozumieć rozpowszechniać to wtedy popełnia ...
Albo nie czytasz tego co piszesz albo nie rozumiesz tego o czym piszesz.
Jeśli zakładamy, że zakup w sklepie jest legalny to dalsza odsprzedaż również. Twój wywód jest niedorzeczny żeby nie powiedzieć bzdurny.

Ostatnia edycja:
fakt mój błąd miałem na namyśli kopiowanie chochlik i wyszło masło maślane
korekta zamiast zakopując ma byc kopiując

Powtórzę to co napisałem Tobie prawie dwa miesiące temu. Usiłujesz w pokrętnym tłumaczeniu ukryć swoją marną znajomość tematu. Daj sobie spokój, nie udzielaj tutaj porad.

Powrót