Sprzedaż koszulek

• Autor wątku Autor wątku bellaiza15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bellaiza15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
chciałabym zamówić w drukarni kilka koszulek z własną grafiką do odsprzedaży. Drukarnia dysponuje gotowymi produktami typu basic np. biała koszulka zakupionymi od producenta.
Czy mogę je sprzedawać jako własny produkt nie odczepiając metki producenta i nie doszywając własnej metki? Wiem, że na produktach typu basic odszywa się metki producenta i wszywa własne, tyle ze ja nie mam jeszcze założonej firmy, a więc byłaby to działalność początkowo nierejestrowana.
Czy można odszyć metkę i sprzedawać początkowe bez metek? Lub doczepić etykietę ( wymyślić nazwę, logo dla swojej jeszcze niezarejestrowanej firmy) np. agrafką. Kiedyś dostałam jakąś rzecz z taką etykietą ale niestety nie mogę sobie przypomnieć czy była tam wszyta metka firmowa czy metka np. producenta.

Ostatnia edycja:
Odpowiem pytaniem. Czy stolarz zastanawia się nad logiem producenta sklejki, płyty meblowej? Koszulka to Twój materiał podstawowy.

Jak by tak było jak piszesz to ze sklepów poznikałoby połowę koszulek. Teoretycznie niektórzy na tym budują własne nowe marki.

neuroniasty napisał:
Jak by tak było jak piszesz...
Tak jest i nic nie znika. Zasada wyczerpania prawa.

Ostatnia edycja:
Powrót