Sprzedaż laptopa a żądanie zwrotu

• Autor wątku Autor wątku mareknoda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mareknoda

Zbanowany
Odpowiedzi
324
Witam,

Sprzedałem laptopa jako osoba prywatna, laptop kupiłem nowy na firmę, ale postanowiłem go sprzedać już jako osoba prywatna. Sprzedający otrzymał FV zakupu do gwarancji. Wysłałem kurierem żeby mógł sobie sprawdzić w razie czego przy kurierze czy wszystko gra. Po paru dniach napisał że zauważył jeden ułamany malutki zaczep z klapy pokrywy, jest to drobiazg, który w niczym nie przeszkadza tym bardziej tego nie widać bo jest to jeden z zatrzasków obudowy (pierdoła) mogłem go ułamać dokładając ram, ale mimo to zaproponowałem mu połowę kosztów za nową obudowę i się zgodził. Teraz mi piszę że podejrzewa iż dysk jest uszkodzony, ale piszę że nie ma czasu go reklamować i chcę zwrócić laptop bo sprzedałem mu niby uszkodzony. Sprzęt ma kilka miesięcy i jest na gwarancji czy muszę przyjąć zwrot jeżeli kupującemu nie chcę się reklamować sprzętu? (nawet nie wiem czy naprawdę dysk jest uszkodzony bo mi nie wysłał żadnych dowodów w postaci wykresów czy testów na bad sektory). Zaznaczam że sprzęt sprawdziłem dokładnie przed wysyłką tym bardziej że prowadzę serwis komputerowy i potrafię rozpoznać uszkodzony dysk :)

Powrót