Sprzedaż mieszkania z udziałem w drodze wewnętrznej

• Autor wątku Autor wątku kacprzak4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacprzak4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Planuje sprzedać mieszkanie, które kupiłem od dewelopera z udziałem w drodze wewnętrznej. Do odsprzedaży notariusz poprosił o:

- wypis z rejestru gruntów wraz z wyrysem z mapy ewidencyjnej w zakresie terenu wewnątrzosiedlowego, z adnotacją, że dokument ten jest przeznaczony do dokonywania wpisów w księdze wieczystej,
- wypis z planu zagospodarowania przestrzennego w zakresie terenu wewnątrzosiedlowego, a w przypadku braku planu dla tego terenu - informacja o braku planu,
- dokument, z którego wynikać będzie czy w zakresie terenu wewnątrzosiedlowego została wydana decyzja właściwego starosty na podstawie inwentaryzacji stanu lasów, o której mowa w art. 19 ust. 3 ustawy z dnia 28 września 1991 roku o lasach oraz czy teren wewnątrzosiedlowy jest położony na terenie objętym uproszczonym planem lasu.

Czy te dokumenty są niezbędne i czy powinny dotyczyć działek na których stoi osiedle czy droga wewnętrzna? Czy jeżeli droga/osiedle stoi na kilkunastu działkach to wypis jest niezbędny dla każdej z nich?

Powrót