D
didier1et
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, mam takie pytanie. W skrócie sprzedałem mieszkanie, został zapłacony zadatek. W przyszłym tygodniu mam podpisanie aktu notarialnego. W umowie przedwstępnej jest zapis że muszę wykonań jakieś delikatne prace, tj. ścianę jedna dokończyć, elektrykę skrzynkę opisać i posprzątać ogród. W umowie jest też zapis że zobowiązuje się to wykonać do dnia przekazania mieszkania, czyli tydzień - dwa po podpisaniu aktu. Dziś dzwonił do mnie agent, że kupujący chcą sprawdzić przed podpisaniem aktu, czy wszystkie prace zostały wykonane. I teraz moje pytanie, mam czas do dnia przekazania domu, jeszcze nie wszystko zrobiłem i nie zdążę zrobić do podpisania aktu. Czy kupujący mogą nie wiem zrezygnować i powiedzieć że to z naszej winy? Dodam jeszcze że od nią dogadania się odnośnie mieszkania do dnia podpisania umowy przedwstępnej minęły ponad dwa tygodnie, ponieważ kupujący co chwile je przekładali, ponieważ nie mieli czasu. Dodatkowo przy podpisaniu umowy przedwstępnej przedstawili inne żądania niż te które ustaliliśmy, oczywiście na które się nie zgodziliśmy. I już po podpisaniu aktu co chwile pisali emalia i pytania, czy zrobię im to jeszcze, i pytali o inne rzeczy. Czy muszę ich wpuszczać do domu przed podpisanie aktu?