Sprzedaż monet w grze

• Autor wątku Autor wątku kris995
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kris995

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Czy wystawianie na allegro monet zdobytych w grze i sprzedawanie innym jest legalne ? Chodzi o to czy skarbowka może się przyczepić ? Dodam że chciałbym ich sprzedać za około 1500 zł ale nie jednorazowo

Ostatnia edycja:
A monety (tak samo jak i przedmioty z gier) przypadkiem nie stanowią własności twórcy/operatora gry?
Skarbowy, jeśli uzna że nosi to znamiona działalności gospodarczej, to może się przyczepić.

A gdy w aukcji napisze że monety są własnością twórcy gry a ja sprzedaję umiejętności(czas) które są potrzebne do ich zdobycia ?

To zastanów się, jak rozpatrzysz reklamacje - np. skasowanie środków przez zarządcę gry. Oddasz nabywcy "22 godziny", czy w jakiejś innej formie?

Sprzedałem Ci 1,5 minuty czasu, bo tyle zajęła odpowiedź. Czekam na płatność.

kris995 napisał:
A gdy w aukcji napisze że monety są własnością twórcy gry a ja sprzedaję umiejętności(czas) które są potrzebne do ich zdobycia ?

Nie ośmieszaj się z tym tekstem. To było dobre jakieś 8 lat temu...

Czyli lepiej nie sprzedawać . Ok dzieki za pomoc .

A co będzie jak sprzedam konto z grą które należy do mnie no i na którym znajdują się wspomniane wcześniej monety ?

Przeczytaj regulamin gry. Są tam zawarte informacje, jakie działania są dopuszczalne przez twórcę gry, i kto jest właścicielem czego.

Powrót