Sprzedaż na allegro

• Autor wątku Autor wątku maciejelo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciejelo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, zastanawiałem się nad importowaniem towarów i wystawianiem ich na allegro. Nie wiem tylko czy będzie to legalne jeśli będę to robił w dużych ilościach. Słyszałem coś, że jeśli dochody roczne nie przekroczą 3000zł to nie trzeba rejestrować firmy itd. Druga sprawa to podatek na allegro. Czy prowizja, którą się odprowadza po sprzedaży przedmiotu to właśnie podatek?

[cytat="maciejelo":3aujhywh] Witam, zastanawiałem się nad importowaniem towarów i wystawianiem ich na allegro. Nie wiem tylko czy będzie to legalne jeśli będę to robił w dużych ilościach. [/cytat:3aujhywh] legalne ,pod warunkiem robienia tego w ramach działalności gospodarczej

[cytat="maciejelo":3aujhywh] Słyszałem coś, że jeśli dochody roczne nie przekroczą 3000zł to nie trzeba rejestrować firmy itd [/cytat:3aujhywh] nieprawda

[cytat="maciejelo":3aujhywh] Druga sprawa to podatek na allegro. Czy prowizja, którą się odprowadza po sprzedaży przedmiotu to właśnie podatek? [/cytat:3aujhywh] provizja dla Allegro (firmy QXL Poland ) to prowizja, a podatek do US - to podatek...- to są dwie różne rzeczy...

Powrót