sprzedaz na Allegro

• Autor wątku Autor wątku cabron600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cabron600

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

Sprzedałme na Allegro przedmiot (powiedzmy przykładowo krzesło na kółkach, akurat na takim siedzę), transakcja zawierana pomiędzy osobami fizycznymi więc zastosowanie będą miały przepisy o rękojmi. Po dwóch miesiącach użytkowania, osobie której sprzedałem popsuło się kółko, napisała mi maila w tej sprawie, uznałem jego reklamacje i wysłałem drugie krzesło, bez odsyłania przez niego tego pierwszego. W wyniku pomyłki zamiast krzesła niebieskiego wysłałem błękitne. Panu błękitne krzesło się nie spodobało, więc powiedziałem, żeby odesłał mi oba. Pan zgodził się na to i odesłał paczkę Pocztextem za 70zł !!! Ja od niego w chwili sprzedaży za przesyłkę wziąłem 19zł i to jest realny cena która trzeba zapłacić. Pan chce żebym mu zwrócił 70 złotych czego nie chce zrobić bo uważam, że to zdecydowanie za dużo , nie ustalił on ze mną, że wyśle to pocztextem i to w takiej cenie. I to pierwsze moje pytanie pozniej zdam kolejne.

PS.

Szukałem tego w wyszukiwarce, ale nie mogłem znaleść informacji o wysyłce w ramach rękojmi.

Z góry dziękuje za odpowiedz,

Pozdrawiam

Powrót