Sprzedaż na rzekome "cele charytatywne"

• Autor wątku Autor wątku etet100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

etet100

Użytkownik
Odpowiedzi
69
Witam. Przez facebook wziąłem udział w licytacji pewnego produktu. Miał to być produkt nowy a wylicytowane środki miały trafić na "cele charytatywne". Osoba wystawiająca produkt ma nick w stylu "dom tymczasowy dla zwierząt". Licytację wygrałem i postanowiłem wpłacić na te niby zwierzątka 3 razy więcej niż wyniosła ostateczna kwota. I wtedy zaczęły się kłamstwa, wymówki, przeciąganie. Ale o dziwo po dosyć długim czasie produkt dostałem. Tylko, że to nie był produkt nowy. Był wyraźnie używany (zużyty), bardzo połamany, niekompletny. Dodatkowo okazało się, że te "cele charatytywne" to najprawdopodobniej też jakaś ściema. W związku z tym po pierwsze zażądałem wysłania mi pełnoprawnego produktu, po drugie zwrotu nadpłaconej kwoty. W odpowiedzi otrzymałem cały szereg kolejnych kłamstw. Produkt pewnie uszkodził się w transporcie, pieniądze jeszcze nie dotarły, a właściwie to nie wiadomo kim jestem, a to wcale nie wpłaciłem więcej niż miało być. Absolutnie bezczelne udawanie kompletnego idioty.

Co mogę z tym zrobić? Wysłać wezwanie do zwrotu tych pieniędzy? Mam numer telefonu i jakiś adres. Pod tym adresem na mapie jest jakaś szkoła.

Zaznaczam, że nie chodzi o pieniądze. Nie potrzebuję też opinii w stylu "trzeba było nie wpłacać".

Powrót